Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ попередили, що станеться, якщо окупанти запустять залізницю з Ростова до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ попередили, що станеться, якщо окупанти запустять залізницю з Ростова до Криму

Дмитро Плетенчук зазначив, що деякі населені пункти фактично вже сполучені залізницею Ростов-Крим

21 травня 2024, 15:20 comments1431
Поділіться публікацією:

Російські загарбники планують використовувати залізницю Ростов-Крим насамперед для забезпечення військової логістики свого південного угруповання, щоб безперебійно постачати все необхідне ведення бойових дій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів керівник прес-центру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

У ЗСУ попередили, що станеться, якщо окупанти запустять залізницю з Ростова до Криму

Залізна дорога. Фото: з відкритих джерел

Журналісти попросив Дмитра Плетенчука розповісти про темпи будівництва окупантами залізниці із Ростова-на-Дону до Криму. На це речник відповів, що деякі населені пункти фактично вже з'єднані.

"І те, що вони покладають великі надії на використання саме цього логістичного інструменту для забезпечення свого угруповання на південному напрямку, звичайно, також правда", – сказав Дмитро Плетенчук.

Керівник прес-центру Сил оборони півдня зазначив, що окупанти не можуть використовувати Керченський міст повною мірою для військової логістики.

"Крім того, цей шлях дозволить скоротити час для того, щоб оперативно доставляти все необхідне до зони бойових дій. Але потім побачимо, як він працюватиме, якщо буде добудовано", — наголосив Дмитро Плетенчук.

Зазначимо, раніше видання The Independent видало матеріал про те, що країна-агресор не втрачала час і переорієнтувала свої маршрути. Тепер постачання озброєння на південь України не залежить безпосередньо від Кримського мосту. Росія почала активно використовувати сухопутні маршрути в окупованій східній Україні для постачання зброї на лінію фронту. Після неодноразових атак України на Керченський міст РФ виграла час.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини