Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ показали, як Хаймарс знищив найсучасніший радіолокаційний комплекс РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ показали, як Хаймарс знищив найсучасніший радіолокаційний комплекс РФ

На південному напрямку росіяни не дорахувалися радіолокаційний комплекс "Яструб-АВ"

3 січня 2024, 08:08
Поділіться публікацією:








Бійці Сил спеціальних операцій ЗС України разом із підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували "Хаймарс" за найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом "Яструб-АВ". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні командування СЗГ ЗС України.

У ЗСУ показали, як Хаймарс знищив найсучасніший радіолокаційний комплекс РФ

Російський радіолокаційний комплекс "Яструб-АВ". Фото: з відкритих джерел

"Під час ведення розвідки на Південному напрямку екіпаж БпАК 73-го морського центру СЗГ виявив комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Яструб-АВ". Оператори СЗГ разом з дружнім підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували за ворожою метою". вогневої поразки комплекс "Яструб-АВ" противника знищено", – йдеться у повідомленні.

Відеокадри того, як українські захисники знищують сучасну російську зброю, було розміщено у соцмережах. У СЗГ додали, що "Яструб-АВ" вважається найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії.

"За допомогою РЛС він здатний відслідковувати траєкторію ракет противника та обчислити точні координати позицій його артилерії. Ці дані передаються артилерії для ураження позицій", — повідомило командування СЗГ ЗС України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила у новий – 2024 рік – під масовані ворожі атаки. Причому як на землі, так і з повітря. У новорічну ніч Повітряні сили ЗСУ знищили 87 із 90 "Шахедів". У ніч проти 2 січня – 35 ворожих дронів із 35. Ранок другого дня нового року Україна зустріла під гуркіт вибухів – нас накрила чергова масована ракетна атака. Продовжує обговорюватися новий законопроект про мобілізацію, яким незабаром впритул займеться Верховна Рада. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїм баченням подальшого розвитку ситуації у російсько-українській війні. Принаймні на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини