Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ чергові кадрові зміни. Кого з командувачів відправили у відставку, хто їх замінить
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ чергові кадрові зміни. Кого з командувачів відправили у відставку, хто їх замінить

В Україні чергові кадрові зміни у ЗСУ. Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко, у відставку відправили генерал-майорів Андрія Ковальчука та Сергія Літвінова. Перший з них очолить військову академію

9 квітня 2024, 15:39
Поділіться публікацією:

Чергові кадрові зміни відбулися у командуванні ОК "Південь" та ОК "Захід". З посад були звільнені відразу два командувачів. Мова йде про генерал-майора Андрія Ковальчука, який очолював ОК "Південь", та генерал-майора Сергія Літвінова, керівника ОК "Захід".

У ЗСУ чергові кадрові зміни. Кого з командувачів відправили у відставку, хто їх замінить

Андрій Ковальчук

"Командуючого ОК "Південь" Андрія Ковальчука та командуючого ОК "Захід" Сергія Літвінова звільнили. Це не останні зміни. Командуючим ОК "Південь" призначено генерала Шаповалова.  Командуючим ОК "Захід" призначено бригадного генерала Шведюка Володимира. Раніше він служив в силах ТРО"
, — написав у Фейсбуці нардеп Олексій Гончаренко.

При цьому він додав, що Герой України генерал Андрій Ковальчук переміщений очолювати Військову Академію.

Разом з тим, у коментарі до повідомлення Гончаренка нардепи Юлія Яцик заявила, що Літвінова потрібно було звільнити ще до шалених втрат через його керівництво під час контрнаступу на Запорізькому напрямку.

Нагадаємо, Сергій Літвінов є генерал-майором Збройних сил України, був командувачем військ Оперативного командування "Захід" (з 2021 по 2024). Заступник командувача ОК "Північ" з бойової підготовки (2017), командир 17-ї окремої танкової бригади (2015—2017).

Андрій Ковальчук – генерал-майор Збройних сил України, командувач Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ (з 2021 року). Командувач об'єднаного стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Олександрія" (2022). Герой України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що низка звільнень у Збройних силах України розпочалася із відставки Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Після його відставки, президент Володимир Зеленський також поставив завдання змінити менеджмент військового командування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини