Головна Новини Суспільство Війна з Росією У зграї є тільки один найсильніший. Як Трамп може відреагувати на «зливи» від Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

У зграї є тільки один найсильніший. Як Трамп може відреагувати на «зливи» від Орбана

Прем’єр Віктор Орбан розповів про так званий мирний план екс-президента США Дональда Трампа щодо припинення війни між Україною та РФ. Проте, як відзначив політолог Тарас Загородній, Трампові така відвертість може не сподобатися

11 березня 2024, 17:15
Поділіться публікацією:

За словами Тараса Загороднього ніхто не знає, як на "мисливські байки" угорського прем’єра Віктора  Орбана щодо примушення України до миру з Росією відреагує сам Трамп.

У зграї є тільки один найсильніший. Як Трамп може відреагувати на «зливи» від Орбана

Орбан і Трамп

"Він звісно на словах "поважає Орбана", як він говорить, але точно не давав нікому права говорити від його імені. У Трампа є авторитарні замашки, але це означає, що у зграї він головний, а всі інші бігають та заглядають йому до рота. Це з одного боку його слабке місце, а з іншого означає, що у змаганні "хто тут найкрутіший пацан" він не терпітиме конкурентів"
, — підкреслив у Фейсбуці Загородній.

Тому, за його словами, коли Трамп говорить, що готовий домовлятися навіть з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, але не договорює, що буде, якщо його Путін не послухає.

"А там можуть бути не дуже приємні варіанти. Про наслідки таких варіантів вже не скажуть "Вагнери", по яким Трамп дав наказ довбанути у Сирії та генерал Солеймані, на якого приземлилася ракета прямо на території Ірану",
- відзначив політолог.

Тому, вважає експерт, завдання України поставити його та Путіна у таке становище, щоб у Трампа вибору не було. А це можливо зробити тільки власною зброєю та ударами по території Росії, вважає експерт.

До речі, додає Загородній, Трамп — лобіст нафтогазового сектору, тому зменшення присутності росіян на цьому ринку йому цікаво, бо світом рухають інтереси, а не гасла.

"Якщо самі не будемо ворушитися, то звісно може бути і такий варіант, про який говорить Орбан. Захід інвестує у мисливців, а не в жертв. Бо мисливці мають перспективу. Власне, Україні допомагають без будь яких паперів, тому що українці показали, що здатні бути "мисливцями". Треба продовжувати. Тоді зміни у Вашингтоні нас не обходитимуть",
— вважає політолог.

При цьому Загородній вважає, що у разі, якщо Трамп дійсно почне реалізовувати те, про що розповідає Орбан, то отримає зворотній від очікуваного результат.

"Європа буде змушена ставати більш самостійною у військовому плані. Розвивати свій ВПК. А це зменшення замовлень для американського ВПК як у Європі, так і на зовнішніх ринках. А це не тільки зменшення прибутків ВПК, лобістом якого є Трамп, а й зменшення впливу США по всьому світу. Тобто концепція "Make America Great Again" піде якось не туди"
, — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами угорського прем’єра Віктора Орбана, Дональд Трамп у разі свого президентства не дасть Україні грошей і тоді війна звершиться.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини