Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського звернулися із закликом до мобілізованих росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського звернулися із закликом до мобілізованих росіян

Україна обіцяє збережемо життя тим окупантам. які здадуться в полон

23 вересня 2022, 08:14
Поділіться публікацією:

Кожен мобілізований до лав російської армії громадянин Росії матиме право на збереження життя, якщо здасться в полон після того, як його перекинуть на територію України. Як передає видання "Коментарі", про це у Twitter заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського звернулися із закликом до мобілізованих росіян

Офіс президента. Фото: Українска правда

Радник голови ОП зазначив, якщо тим росіянам, яких примусово мобілізували до лав російської армії, здається, що вони тепер не мають вибору, то вони помиляються. Вибір є. І цей вибір полягає в тому, щоб добровільно здаватися в полон, як тільки вони перекинулися на фронт в Україні.

"Примусово мобілізовані громадяни Росії, які не бажають безславно загинути в чужій країні! За першої ж можливості – здавайтеся в полон. Україна гарантує вам збереження життя та гідне звернення", — наголосив Михайло Подоляк.

Також в Офісі президента додали, що згідно з Женевською конвенцією, полонені росіяни не будуть видані РФ, якщо самі не захочуть цього. Кожен полонений матиме вільний вибір.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Франції Еммануель Макрон відкрили у Нью-Йорку захід з безпеки цивільних ядерних об'єктів у ситуації збройного конфлікту. Мета зустрічі – визначити порядок демілітаризації Запорізької АЕС та периметра навколо станції. Які шанси на те, що ЗАЕС вдасться демілітаризувати? За яких умов вдасться видавити звідти росіян? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна образилися на Захід і розповіли, як дадуть відповідь, якщо США спалять Чорноморський флот у Криму. Право дати зухвалу відповідь, як завжди надали заступнику голови Ради безпеки РФ Дмитру Медведєву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 вересня 2022, 07:45

Зе-м'ясник своєму народові та бреше, він для нього витратний матеріал. Зрадивши свій народ заради влади, інших взагалі за людей не буде тримати. Він вже гарантував реформи та боротьбу з олігархами. Натомість прирік Україну. Він просто божевільний Нерон, талант якого квітне на фоні вбитих. Полонених він просто поверне на Росію, як матеріал обміну. Не даремно хунту Зе Путін не чипає. Ці Карли однакові.


Новини