Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського звернулися до учасників форуму в Давосі – озвучено головне прохання щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського звернулися до учасників форуму в Давосі – озвучено головне прохання щодо Росії

Андрій Єрмак закликав учасників Давосу підтримати створення спецтрибуналу для РФ

17 січня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

В Офісі президента звернулися до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі – докласти спільних зусиль для якнайшвидшого створення спеціального трибуналу для РФ за скоєні нею злочини проти людства. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака на відкритті проекту Ukraine is You у Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму.

У Зеленського звернулися до учасників форуму в Давосі – озвучено головне прохання щодо Росії

Форум у Давосі. Фото: із відкритих джерел

"Зараз нам більше, ніж будь-коли, потрібна консолідована міжнародна підтримка, щоб Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію і створила цей трибунал", — наголосив Андрій Єрмак.

Глава Офісу президента зазначив, що спецтрибунал для країни-агресора – це не лише допомога Україні у питанні покарання військових злочинців за військові дії проти мирного українського населення та у питанні виплати Росією компенсації за завдану шкоду, але це ще й важливий аргумент на майбутнє, щоб подібні війни, трагедії не повторилися через деякий час.

"Тому їхня практична реалізація вимагає більшої та якнайшвидшої консолідації цивілізованого світу", — закликав глава Офісу президента.

Єрмак додав, що Росія була визнана Генасамблеєю ООН державою-агресором. Однак, оскільки Міжнародний кримінальний суд не має необхідної юрисдикції, потрібно якнайшвидше створити спеціальний трибунал, який зможе працювати набагато швидше і ефективніше і вже через два-три місяці звинуватити у злочинах проти людства. При цьому Андрій Єрмак наголосив, що всі 80 тисяч злочинів росіян мають отримати відповідну оцінку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини