Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського заявили про провал операції росіян у Харківській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського заявили про провал операції росіян у Харківській області

Михайло Подоляк заявив, що "сакральна дата" для РФ обернулася провалом

18 червня 2024, 12:30 comments1637
Поділіться публікацією:

У середині червня можна з упевненістю сказати, що російська "операція" на Харківському напрямку стала для окупантів однією з фатальних за час війни. У цьому стали вирішальними два чинники. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського заявили про провал операції росіян у Харківській області

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Радник глави ОП нагадав, що 10 травня 2024 року, відразу після "дня перемоги", що традиційно помпезно відзначається в Москві, російська армія почала наступ на Харків, що зрештою обернулося для противника фатальними наслідками.

"Через величезні втрати противник змушений перекидати резерви за іншими напрямками, але навіть з ними не може захопити невелике містечко Вовчанськ, що стоїть всього за 5 кілометрів від українсько-російського кордону. Ця кампанія вже остаточно довела фейковість багатьох традиційних міфів про "могутність Росії" , – зазначив Подоляк.

За словами радника глави ОП, на перебіг опору російському наступу на Харківському напрямку вплинули два вирішальні чинники.

По-перше, своєчасне надходження військової допомоги, насамперед артилерійських снарядів. По-друге, дозвіл завдавати ударів західним далекобійним зброєю по військових об'єктах на території РФ, місцях безпосередньої концентрації у таборах і складах. Тому що Росія "вміє" воювати, тільки коли для неї не існує заборон і конвенцій, а жертву мають строго обмежувати у форматах відповіді. Наразі російські підрозділи розбиваються не лише на передовій, а й у тилу, зауважив Подоляк.

Радник наголосив, що "якби снаряди та розв'язані руки України мала з 2022 року, сьогодні лінія фронту проходила б набагато ближче особисто для авторів війни з РФ".

"Сумні уроки "деескалації", безсумнівно, будуть вивчені військовими та політиками по всьому світу. А толерантність агресора залишиться в минулому", — підсумував радник голови ОП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський пояснив, що відбуватиметься далі після саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини