Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського вперше прокоментували, чи є вже в Україні F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського вперше прокоментували, чи є вже в Україні F-16

Подоляк не став ні заперечувати, ні підтверджувати передачу Україні літаків F-16

1 серпня 2024, 07:05 comments2538
Поділіться публікацією:

Українська сторона офіційно не підтверджує та не спростовує інформацію про нібито прибуття в країну першої партії західних винищувачів F-16, про що раніше писало видання Bloomberg. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Зеленського вперше прокоментували, чи є вже в Україні F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Телеведучі попросили Михайла Подоляка прокоментувати вчорашню публікацію американського ЗМІ, він висловився про доцільність "туману війни" у цьому контексті.

"Я бачу, що це відображається як інформаційні спекуляції. Хотілося б, щоб цих спекуляцій було менше. Все ж таки треба звертати увагу на офіційні коментарі", — зазначив Михайло Подоляк.

Радник голови ОП звернув увагу, що в публікаціях західних ЗМІ не було посилання на якесь офіційне джерело, не кажучи вже про те, що це могло прокоментувати хтось уповноважений, який представляє українську сторону.

"Ми не коментуватимемо це ні "так", ні "ні". Чому? Тому що для нас це фактор суттєвого виживання, мається на увазі авіаційний компонент. Точно говорити про те, чи є, чи у нас їх немає, у наш час це не потрібно. Але вони навіть не мають посилань на джерела на Заході", — сказав радник керівника ОП.

Крім того, Михайло Подоляк із жалем зазначив, що це "спотворює інформаційний простір, на жаль, це спотворює реальні очікування, уявлення про те, з якими складнощами сьогодні стикається Україна з метою забезпечення цього етапу війни".

"Тому я просто раджу чекати на офіційні підтвердження з одного боку або з іншого", — сказав представник ОП.

Подоляк додав, що довгий час партнери України постійно говорили, що вони "нам щось передають".

"Сьогодні таких заяв не роблять, тому що розуміють, що це трохи дивно буде. Також Україна не робить сьогодні офіційних заяв, якщо отримуватимемо ті чи інші види зброї. Або президент, або головнокомандувач це коментуватиме", — сказав він.

За словами радника голови ОП, це та тема, де "туман війни" дуже доречний, тому що це має певним чином відбиватися на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чим оснастять винищувачі F-16, які передадуть Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини