Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відреагували на використання Росією нових дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на використання Росією нових дронів

Андрій Єрмак заявив, що кустарне складання БпЛА свідчить про здешевлення технологій виробництва у війні

1 серпня 2024, 12:10 comments3534
Поділіться публікацією:

Росія залежить від своїх партнерів, які допомагають їй обходити санкції та отримувати компоненти для озброєння. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму Telegram-каналі наголосив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

У Зеленського відреагували на використання Росією нових дронів

Андрій Єрмак. Фото: сайт Офісу президента України

Глава ОП зазначив, використання ворогом під час нальотів на Україну нових дронів говорить про кілька речей. По-перше, кустарне складання БпЛА свідчить про здешевлення технологій виробництва у війні та складності для ворожого військово-промислового комплексу (ВПК) виходити на масовість складання інших зразків через санкції та обмеження. Ворог залежить від своїх партнерів, у зв'язку з чим, якщо більше "прикрутити", режим не зможе продовжувати інтенсивний терор. По-друге, технології війни не стоять дома.

"Це гонка і ми не стоїмо на місці. Також це призводить до старіння окремих зразків озброєнь, які стають менш ефективними проти нових типів зброї та принципів ведення війни. Відповідно, демократичний світ не має права програти технологічні перегони автократіям", — додав глава ОП.

Андрій Єрмак зазначив, що демократичним країнам важливо не лише працювати у напрямку обмежень, а й розвивати власне озброєння та нарощувати темпи виробництва.

"Йдеться не лише про Україну, а й дії автократичних сил на Близькому Сході з використанням проксі. Україна ж зацікавлена у виробництві зброї для того, щоб захищати себе та принципи демократії", — зазначив Андрій Єрмак.

Як повідомило агентство Reuters, за останні кілька тижнів противник здійснив п'ять атак на Україну, використовуючи два нові види безпілотних літальних апаратів. Ці дрони виготовлені з пінопласту та фанери. Один із них оснащений камерою та SIM-карткою українського мобільного оператора для передачі зображень російським військовим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГУР назвали ключову мету нічної атаки дронів РФ Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини