Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, яке рішення країн НАТО серйозно турбуватиме РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, яке рішення країн НАТО серйозно турбуватиме РФ

Михайло Подоляк вважає, що один намір НАТО збивати російські ракети вже турбуватиме РФ

28 березня 2024, 07:18 comments1122
Поділіться публікацією:

Ігнорування російських провокацій країнами-членами НАТО здатне підштовхнути Кремль до посилення ескалації. Москву сильно турбуватиме лише одна заява, що Північноатлантичний альянс розглядає збиття російських ракет. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського розповіли, яке рішення країн НАТО серйозно турбуватиме РФ

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

"Коли росіяни бачать, що країни НАТО не реагують на свідомі провокації, то збільшуватимуть ескалацію. Безумовно, якщо країни НАТО чи прикордонні до Росії та Білорусі країни не реагуватимуть на провокації, то Росія це збільшуватиме", — висловився Подоляк.

При цьому представник ОП додав, що буде видно, чи зможуть держави-члени реагувати більше, ніж одними заявами. У цьому контексті Подоляк висловився про проліт російської ракети в повітряному просторі Польщі під час чергового обстрілу України 24 березня.

"Нам безумовно хотілося б, щоб було зроблено 3 висновки з цього 39-секундного прольоту ракети. Перший — не треба думати, що все закінчиться саме по собі і РФ задовольниться маленькою частинкою країни. Другий — треба перестати накопичувати все на складах, а передати на поле бою", — розповів радник голови ОП.

Він зазначив, що Україні потрібно "не так багато": системи ПРО, що знаходяться на складах у європейських країнах, та тактична авіація.

"І третій — крім заяви, тільки ракета підлітає до кордону НАТО, вони мають в рамках міжнародного права абсолютні права збити ракету", — сказав Подоляк.

Михайло Подоляк наголосив, що все, що робить Росія, побудовано на блефі. Якщо цивілізований світ не відповідає, то Росія підвищуватиме ціну наступного удару. Якщо буде відповідати, то швидко стане очевидним, що це блеф. Одна тільки заява, що НАТО розглядає збиття російських ракет, сильно турбуватиме Росію, упевнений радник голови ОП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАТО може почати збивати ракети РФ: МЗС Польщі розкрило подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини