Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, скільки систем Patriot потрібно Україні для повного захисту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, скільки систем Patriot потрібно Україні для повного захисту

Михайло Подоляк заявив, що Україні для повного захисту потрібно до 12 систем Patriot

28 липня 2023, 14:18 comments3896
Поділіться публікацією:

Для того, щоб захистити всю територію України, повітряним силам потрібно 10-12 зенітних ракетних комплексів Patriot. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Guardian зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Зеленського розповіли, скільки систем Patriot потрібно Україні для повного захисту

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

"Тактика Росії зрозуміла: вони використовують масовані атаки безпілотників, щоб перевантажити наші системи протиповітряної оборони, а потім паралельно вони можуть використовувати балістичні ракети для атак на інфраструктуру", — заявив Подоляк.

З його слів, Україні не вистачає сучасних зенітних комплексів, таких як Patriot. Вони здатні вражати російські ракети нового покоління, такі як "Онікс" та "Кинджал".

"Через дефіцит цих систем ми не можемо охопити всі частини країни", — підкреслив радник.

За словами Подоляка, Україні потрібні 10-12 систем Patriot або подібних, щоб мати можливість захистити всю країну.

Він додав, що недавні удари по Одесі показали, що посилення систем протиповітряної оборони було вірним як з економічної, так і моральної точки зору.

"Виправити все це пізніше буде набагато дорожче, ніж забезпечити систему Patriot для захисту півдня", — зазначив Подоляк.

Нині Україна має дві системи ППО Patriot. Одну батарею передали Сполучені Штати Америки, іншу – Німеччина спільно з Нідерландами. За словами президента Володимира Зеленського, для ефективного захисту від російських атак Україні потрібні 50 батарей Patriot.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як змінилася тактика ракетних та дронових ударів Росії – чим ми можемо відповісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини