Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру

Глава ОП Андрій Єрмак зазначив, що Україна розраховує провести другий саміт світу до кінця року

26 червня 2024, 15:08
Поділіться публікацією:

Україна розраховує на проведення другого саміту миру у Саудівській Аравії до кінця поточного року. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова офісу президента України Андрій Єрмак, повідомляє "Time".

У Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, президент Володимир Зеленський після повернення з першого саміту, що відбувся в Швейцарії, сказав, що "ніяких пауз зараз" бути не повинно. Він вважає, що зроблено "перший відчутний крок до миру".

Андрій Єрмак, який займався організацією та залученням учасників до першого саміту, готується до великого випробування – зустрічі з представниками Росії. Як відомо, раніше Україна говорила, що Росія може взяти участь у другому саміті – щоб передати їй напрацювання щодо встановлення миру.

Зазначимо, що перший саміт миру, який Україна організовувала спільно зі Швейцарією, відбувся 15-16 червня. У заході взяли участь 92 країни. Представлені були, зокрема, і держави Глобального Півдня, які здебільшого не мають такої однозначної думки щодо війни в Україні, як країни Заходу.

За підсумками заходу було підписано комюніке, в якому містилися три основні питання саміту – ядерна та енергетична безпека, постачання продовольства та обмін полоненими всіх на всіх.

Документ підписали 84 країни та організації. Пізніше свої підписи відкликали Ірак та Йорданія. Згодом зі списку країн зникла Руанда.

При цьому, як зазначав президент України Володимир Зеленський, за тиждень після саміту до комюніке саміту миру приєдналися ще шість учасників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія вже намагається зірвати другий Саміт миру: в Україні зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на Росію чекають на другому саміті миру: до чого можуть привести переговори і чи будуть вони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини