Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, чи змінилась позиція України щодо мирних переговорів з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, чи змінилась позиція України щодо мирних переговорів з Росією

Михайло Подоляк вважає, що Росія намагається використати "мирні ініціативи", щоб отримати перевагу у подальшій війні в Україні. Зокрема відновити свої ресурси та збільшити чисельність військ та техніки.

7 квітня 2024, 14:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк запевнив, що позиція України незмінна щодо мирних переговорів з Росією. За його словами Росія не пропонує мирні переговори, а хоче капітуляції України.

У Зеленського розповіли, чи змінилась позиція України щодо мирних переговорів з Росією

Радник керівника ОП Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу Freeдом Михайло Подоляк наголосив, що основна умова для початку мирних переговорів щодо закінчення війни полягає у тому, що Росія має вивести свої війська з українських територій.

"Позиція України незмінна. Є чіткі фактори, які прописані в нашій базовій формулі миру. Росія повинна вивести з території України війська, і тільки тоді можна говорити про справедливий мир. Російська Федерація не пропонує жодних переговорів", — говорить представник Зеленського.

Подоляк відреагував на різні "мирні ініціативи" з боку Москви, а також заяви про нібито готовність до мирних переговорів. За його словами, Росія хоче завдяки переговорам залишитись непокараною.

"Росія пропонує капітуляцію Україні. Тобто, грубо кажучи, РФ пропонує визнати її право не програти цю війну, не відповідати за воєнні злочини, не виплачувати жодних компенсацій, репарацій за руйнування, які принесені", — зазначає радник керівника ОП.

За словами Михайла Подоляка, Путін розуміє, що чим довше триватиме війна, тим менше шансів у Росії буде "зламати Україну військовим шляхом". Український посадовець поясню, що Росія хоче отримати паузу у війні через мирні переговори, щоб відновити та збільшити свої ресурси для наступних військових дій у війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії назвали найкращий мирний план, який пропонували країни світу для закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про голову Офісу президента Андрія Єрмака, який пояснив, чи піде Україна на мирні переговори з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини