Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського різко розкритикували статтю Залужного для The Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського різко розкритикували статтю Залужного для The Economist

Заступник голови ОП Жовква розкрив, якою була реакція партнерів на зміст матеріалу головкому

4 листопада 2023, 14:10 comments6243
Поділіться публікацією:

Резонансна стаття головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist викликала неоднозначні оцінки на Банковій. Так, заступник глави Офісу президента Ігор Жовква розкритикував викладене головкомом. Як заявив чиновник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, військові не повинні коментувати для преси обстановку на фронті та робити певні оцінки ситуації, адже це полегшує роботу супротивника.

У Зеленського різко розкритикували статтю Залужного для The Economist

Ігор Жовква. Фото з відкритих джерел

"Я б найменше, що робив — це коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може статися на фронті, якісь варіанти. Тому що ми тоді полегшимо роботу агресора", — сказав Ігор Жовква.

За його словами, після публікації статті йому надійшов дзвінок від "одного з керівників кабінету лідерів", який поцікавився, чи справді війна зайшла в глухий кут.

"Мені надійшов дзвінок одного з керівників кабінетів лідерів, і вони в паніці запитують: "Що повідомляти моєму лідеру? Ви дійсно в глухому куті?". Ми такого ефекту хотіли досягти цією статтею?", — зазначив Жовква.

Він додав, що, можливо, головнокомандувач Залужний переслідував якийсь свій стратегічний задум, коли саме так виклав свої думки, але, якщо дивитися на ті речі, які в підсумку вийшли, то це, м'яко кажучи, трохи дивує.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тези, які головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав виданню The Economist, серйозно сколихнули медіа-простір. Генерал наголошував на небезпеці тривалої війни Росії проти України, говорив про необхідність розширювати категорії громадян для мобілізації, наголошував на важливості прискорення поставок озброєнь від союзників, а також ставки на нові технології. На статтю вже відреагували у РФ (у традиційному для пропаганди країни-агресора стилі), а також у США (координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вважає, що стаття є одним із важливих аргументів на користь подальшої підтримки України). Що можна сказати зараз про цю статтю, виходячи з реакції на неї як союзників, так і ворогів України? Чи стануть тези Залужного – поштовхом для збільшення підтримки ЗСУ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 листопада 2023, 15:18

Як вони правди бояться. Агресор і так чудово все знає. У великого друга всіх юдеїв і Ізраїлю Путіна достатньо інформаторів наближених до Зе. Справжній лідер не боїться казати своєму народові правду, а корумпований бреше.


Новини