Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського прогнозують збільшення закликів до переговорів: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського прогнозують збільшення закликів до переговорів: яка причина

Михайло Подоляк вважає, що успіхи української армії на фронті призведуть до того, що Україну знову вмовлятимуть припинити вогонь та почати домовлятися з Росією

26 серпня 2023, 07:55 comments1175
Поділіться публікацією:

Українські захисники з певним успіхом просуваються на південному напрямку, а отже очікується, що найближчим часом у рази збільшиться кількість закликів до України сісти за стіл переговорів з країною-агресором. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського прогнозують збільшення закликів до переговорів: яка причина

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Радник голови ОП зазначив, що всі бачать, як лінії оборони Росії на окупованих українських територіях починають поступово сипатися, лінія фронту змінюється на користь України. українські військові з кожним днем дедалі ближче до того, щоб взяти під вогневий контроль "сухопутний коридор" до Криму.

Михайло Подоляк заявив, що на кону усі російські лінії забезпечення, включаючи залізничні колії. Якщо говорити ще простіше, то російські війська в Україні перебувають на межі повної втрати стратегічних позицій.

"Отже, можна прогнозувати найближчим часом подвоєння закликів до переговорів (або негайної зупинки постачання зброї) і вдвічі більше спроб деморалізувати Україну з боку третіх осіб, щоб змусити українців зневіритися у своїх можливостях. Тим часом... ЗСУ продовжують повертати своє", — написав Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи скандал із главою його канцелярії, який заявив про можливість обміну українських територій на членство в Альянсі, наголосив, що тільки Україна приймає рішення, коли є сенс включатися до якихось переговорів і що на них обговорювати. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що Київ не відчуває тиску Заходу, і що партнери мають стійке розуміння – звільнення триватиме стільки, скільки необхідно, якщо український народ продовжить підтримувати ідею повної деокупації своєї землі. Тим часом, Росія вустами самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка знову намагається залякати, що здатна "перемолоти" Україну. А екс-глава МЗС України Павло Клімкін не виключає, що західні союзники припускають можливу "патову" ситуацію на полі бою, а також розглядають наслідки цієї ситуації для України та НАТО. Про що говорять танці навколо переговорного кейсу? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини