Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського обурилися тим, що пропонує Україні Захід у війні з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського обурилися тим, що пропонує Україні Захід у війні з РФ

Михайло Подоляк пояснив, чому нереальні "стратегії деескалації" у війні РФ проти України

сьогодні, 08:25
Поділіться публікацією:

Ті підходи, які пропонують Україні, закономірно викликають критику. Зокрема, коли йдеться обговорення різних варіантів завершення війни Росії проти України, в яких країна, що напала, не зазнає поразки. Такі підходи помилкові, оскільки тільки заохочуватимуть агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку у себе в Telegram-каналі висловив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Зеленського обурилися тим, що пропонує Україні Захід у війні з РФ

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

Також представник Офісу президента висловився про заборону на удари переданою Заходом зброєю вглиб території РФ на місця, звідки окупанти обстрілюють Україну. І про можливість збивати російські повітряні цілі країнами НАТО.

"Тому ми чомусь маємо визнати абсолютно алогічну тезу, що збивання силами НАТО російських ракет, що летять українськими містами, може сильніше розпалити війну. Точно? Взагалі не бачимо невідповідності, що стріляти по "шахедах" можна, а за їхніми стартовими майданчиками забороняється ?" Тобто? Збивайте стріли, а лучника-стрільця дайте спокій, нехай і далі тішиться", — пише Подоляк.

Радник голови ОП додав, що офіційному Києву натякають, що краще "погодитися з тим, що задоволення агресора відіб'є у нього апетит", і що "заморожування війни" нібито відповідає інтересам Європи безпеки, а "згода України на втрату територій та мільйонів їх мешканців". — нашим українським інтересам".

"Якою логікою тут можна користуватися? Але/але... Заведено сміятися з "плоскоземельців" і "винахідників вічних двигунів". Чи заслуговують на повагу інженери нелогічних дипломатичних конструкцій, які точно спонукають агресора підвищувати геноцидні ставки?", — запитує Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на зміну рішучості щодо того, що війна закінчиться лише тоді, коли армія РФ залишить територію України, приходить неохоче визнання того, що найкращим варіантом є "врегулювання шляхом переговорів, яке залишить більшу частину країни незайманою". Але Києву не вистачає підтримки навіть задля досягнення цієї мети. Про це пише "Financial Times".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини