Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського назвали винних у тому, що Путін і надалі шантажуватиме світ голодом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали винних у тому, що Путін і надалі шантажуватиме світ голодом

Михайло Подоляк розкритикував реакцію миру на припинення РФ зернової угоди

2 серпня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Росія не має приводу припиняти шантажувати світ припиненням зернової угоди, оскільки у світової спільноти це не викликає належної реакції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського назвали винних у тому, що Путін і надалі шантажуватиме світ голодом

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

Радник глави Офісу президента перерахував цілу низку провокаційних дій, на які зважилася "група Путіна". За словами Подоляка, спочатку Росія обнулила зернову угоду, потім заблокувала акваторію Чорного моря, після чого створила прецедент, коли слово "голод" знову стало таким, що приборкує на Африканському континенті. Але й на це агресор не зупинився, він публічно завдав ударів по портовій та зерновій інфраструктурі України та почав погрожувати розстрілами комерційному судноплавству третіх країн. Світ лише спостерігає за цим і ніякої реакції.

"Замість жорстких рішень та показового ігнорування вимог "російських кремлівських старців" міжнародна спільнота принижена так просить: "Поверніться до угоди, і ми закриємо очі на ваші погрози та злочини", — написав Подоляк.

Саме тому, за словами Подоляка, Росія продовжує шантажувати, обстрілювати Україну, намагаючись досягти своєї мети.

"Питання: чому російський агресор повинен зупинитися, а не продовжувати використовувати примітивний шантаж, вбивства та руйнування для досягнення своїх локальних цілей?", — риторично запитує він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три цивільні вантажні судна (що мають ізраїльську, грецьку та грузино-турецьку реєстрацію) пройшли російську блокаду в Чорному морі і стали на якір в українському порту Ізмаїл поблизу Дунаю. Саме на цей порт і елеватор, розташований у тому районі, минулої ночі Росія здійснила атаку безпілотниками. Тим часом, посол України в Німеччині Олексій Макєєв закликав ЄС і НАТО провести в Чорному морі операцію захисту зерновозів від атак з боку РФ, подібну до боротьби з піратами біля берегів Африки. Про що говорить нинішня ситуація, пов'язана з битвою навколо морського зернового коридору для України та свободи судноплавства у Чорному морі загалом? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини