Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Запорізькій області росіяни вже тиждень як проводять збори та навчання з евакуації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Запорізькій області росіяни вже тиждень як проводять збори та навчання з евакуації

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що росіяни готуються до втечі та посилюють репресії на окупованому Запоріжжі

25 березня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Загарбники на окупованій частині Запорізької області посилюють фільтрацію населення та примусово намагаються провести видачу російських паспортів. Як передає "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

У Запорізькій області росіяни вже тиждень як проводять збори та навчання з евакуації

Мелітополь. Фото: з відкритих джерел

"Вони масово проводять обшуки у квартирах, будинках. Сьогодні вранці вони оточили центральну площу Мелітополя, перевіряють навіть каналізаційні люки. Зазвичай вони так роблять, коли очікують на високопосадовців", — сказав він.

Водночас Федоров додав, що на сьогодні примусова паспортизація серед місцевих жителів набирає обертів.

"Буквально за останній тиждень ми бачимо таку тенденцію — окупанти організували мобільні офіси своєї міграційної служби, які виїжджають додому оформлювати рашистські паспорти. Ми розуміємо, що мова не про демократію, не про добру волю, а вони примусом намагаються всунути рашистські паспорти. Також ми бачимо, що сьогодні неможливо до лікарні звернутися, до жодного окупаційного органу звернутися без рашистського паспорта", — додав він.

Водночас, за словами мера Мелітополя, окупанти готуються до евакуації на випадок контрнаступу Збройних сил України.

"Вони тиждень як проводять збори та навчання з евакуації. Вони роблять розсилку в Telegram-каналах, як поводитися під час контрнаступу ЗСУ. Вчора в одному із сіл навколо тимчасово окупованого Мелітополя вони збирали актив, до якого увійшли колаборанти-поліцейські, колаборанти-викладачі , співробітники медичних закладів, які співпрацюють із росіянами, і з ними також у деталях промовляли питання про евакуацію", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль надіслав до Мелітополя особливих наглядачів: що відомо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини