Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Залужного змінили тактику через великі втрати на початку контрнаступу: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Залужного змінили тактику через великі втрати на початку контрнаступу: подробиці

Замість спроб швидкого прориву до російських позицій ЗСУ зосередилися на артилерійських ударах

15 липня 2023, 16:04 comments4099
Поділіться публікацією:

У перші дні контрнаступу ЗСУ зазнали великих втрат. Це стало головною причиною, чому командування кардинально переглянуло подальшу тактику дій української армії щодо звільнення раніше захоплених територій. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The New York Times.

У Залужного змінили тактику через великі втрати на початку контрнаступу: подробиці

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"За словами американських і європейських офіційних осіб, за перші два тижні виснажливого контрнаступу України до 20% озброєнь, відправлених на поле бою, були пошкоджені або знищені. У число втрат входять деякі грізні західні бойові машини — танки і бронетранспортери, — на які розраховували українці, щоб дати відсіч росіянам", – йдеться у матеріалі.

Співрозмовники видання стверджують, що в наступні тижні "вражаючий рівень втрат" знизився приблизно до 10%, що дозволило зберегти більше військ і техніки для великої наступальної операції, яка, за словами українців, ще очікується.

Замість активних наступальних дій зараз ЗСУ зосередилися на вимотуванні російських сил за допомогою артилерії і ракет великої дальності, пише NYT.

Американські офіційні особи, з якими поспілкувалися журналісти, визнали зниження темпів наступу, але відзначили, що ЗСУ продовжують рухатися, але більш усвідомлено і вміло орієнтуючись на мінних полях. За їх словами, з постачанням касетних боєприпасів із США темпи можуть зрости.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ дійсно йде повільніше, ніж очікувалося, але, незважаючи на всі складнощі, він проходить успішно. Таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини