Головна Новини Суспільство Війна з Росією У який період війни ймовірність того, що Путін застосує ядерну зброю, зросла до 50%.
commentss НОВИНИ Всі новини

У який період війни ймовірність того, що Путін застосує ядерну зброю, зросла до 50%.

США попереджали, що якщо Росія застосує ядерну зброю, всі обмеження, які Вашингтон застосовував в Україні, будуть переглянуті

сьогодні, 12:14
Поділіться публікацією:

Оцінка американської розвідки показала, що ймовірність того, що російський диктатор Володимир Путін розгорне ядерну зброю, якщо російські війська будуть оточені українськими силами, зросла з 5 до 50%. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй книзі розповів заступник редактора The Washington Post Боб Вудворд, посилаючись на дані розвідки США.

У який період війни ймовірність того, що Путін застосує ядерну зброю, зросла до 50%.

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Вудворд поділився подробицями за вересень 2022 року, коли розвідувальні органи повідомляли, що Володимир Путін розглядав можливість використання тактичної ядерної зброї під час війни з Україною. Це саме той період, коли російська армія в Україні змушена була відступати.

"На початку жовтня 2022 року Байден сказав на приватному зборі коштів у будинку Джеймса Мердока, сина медіа-магната Руперта Мердока, що "ми не стикалися з перспективою Армагеддону з часів Кеннеді та кубинської ракетної кризи", — зазначив Боб Вудворд.

Вудворд також описує розмови міністра оборони США Ллойда Остіна з тодішнім главою російського оборонного відомства Сергієм Шойгу, в яких він попередив, що якщо Росія застосує ядерну зброю, "всі обмеження, які ми застосовували в Україні, будуть переглянуті".

У свою чергу, Байден закликав лідера Китаю Сі Цзіньпіна виступити проти використання ядерної зброї. Вудворд робить висновок, що реакція Сі та відсутність катастрофічного прориву російських сил в Україні були достатніми, щоб знизити загрозу ядерного нападу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль систематично загрожує не лише Україні, але й Заходу застосуванням ядерної зброї. Причому Москва це робить не лише з початком повномасштабної війни, а й набагато раніше, коли анексувала Крим. Чи розв'яже Путін ядерну війну і чи загрози Кремля і США відмовилися від ідеї давати дозвіл Україні на застосування далекобійної зброї по території РФ? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини