Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові шукають снаряди у болотах та на мінних полях: що відомо WSJ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові шукають снаряди у болотах та на мінних полях: що відомо WSJ

Російська армія під час відступу залишила за собою багато снарядів, які розшукують та використовують ЗСУ

7 квітня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Дефіцит снарядів в ЗСУ наскільки  великий, що пошук залишених  російських боєприпасів на болотах та мінних полях — це важливе джерело постачання для  певних  військових підрозділів.

Українські військові шукають снаряди у болотах та на мінних полях: що відомо WSJ

Макс Полюхович (фото з The Wall street Journal)

Як  інформує  The Wall street Journal, боєць  Макс Полюхович, який розшукує невикористані боєприпаси для свого підрозділу, які росіяни лишили під час відступу.  Це  важливе джерело поповнення боєприпасів для бригад, що воюють на рубежах східного  фронту. Частина  знахідок солдата може  відразу використатись  українською артилерією; іншу  частину  переробляють на боєприпаси для ударних безпілотників.

Як розповів  Полюхович, він  надав щонайменше 14 000 снарядів артилеристам бригад на сході України, а також 4 000 боєприпасів для безпілотників, які  їх кидають на російських загарбників, їх транспортні засоби.

Солдат має прізвисько  "Безумний Макс", він проводить  свої пошуки на території, які Москва взяла під  окупацію  на початку війни. Тільки в болотах біля  Ізюма, це північний  схід Харківської області, він розшукав 2500 придатних до використання снарядів, які росіяни викинули у воду перед відступом у вересні 2022 року.

Як розповів Полюхович, вода не завдала шкоди снарядам. Проте, коли він  бачить на снаряді хоч маленьке пошкодження, то не бере його, бо вм’ятина може змінити траєкторію снаряда і поставити артилерійські команди під випадки  загрози випадкового ураження власних військ.

Військові  92-ї десантно-штурмової бригади, яка  має позиції неподалік села Андріївка на східних рубежах  країни, кажуть, що дефіцит артилерійських снарядів дуже критичний. У випадку, коли безпілотники знаходять російські цілі, артилерія бригади не завжди може їх обстріляти.

Офіцери повідомили, що Полюхович  надав їм більше 8 тисяч снарядів, але цього не вистачає

Ще одна обставина, солдат  розшукує  як правило снаряди калібру 152 мм, які  використовують артилерійські  гармати радянських часів. Проте західна артилерія  стріляє 155-міліметровими  снарядами, а постачання їх з-за кордону скоротилось.

"Проблема в тому, що ми маємо втричі більше снарядів 155-го калібру, ніж 152-го", — розповів один із захисників, замітивши, що 155-міліметрові снаряди  були точнішими.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що великий літній наступ Росії, чи зможуть росіяни прорвати фронт та дійти до Києва

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

корупция

7 квітня 2024, 23:07

от що буває якщо бігати по болоту - десь та ще щось ---- https://cchr.org.ua/chem-na-samom-dele-zanyata-psihiatriya-v-ukraine/ [email protected]


Новини