Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР заявили про необхідність радикальних заходів у питанні мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили про необхідність радикальних заходів у питанні мобілізації

Темпи мобілізації в Україні погіршилися, щоб виправити ситуацію, можливо, доведеться знижувати призовний вік

сьогодні, 13:46
Поділіться публікацією:

Темпи мобілізації в Україні сповільнилися в порівнянні з попередніми місяцями, що потребує вжиття "радикальних заходів", сказав в інтерв'ю NV секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

У ВР заявили про необхідність радикальних заходів у питанні мобілізації

Мобілізація в Україні

"Мобілізація погіршилася, вона погіршилася на даний момент порівняно з тими місяцями, що були. Потрібно не боятися цього говорити, треба вживати заходів. Для когось ці заходи звучатимуть радикально, кардинально", – сказав Костенко.

На думку депутата, такими заходами може стати зниження призовного віку або створення додаткових стимулів для різних категорій населення, щоб мотивувати їх підписувати контракти.

Більше того, на його думку, якщо не змінити ситуацію, мобілізація може взагалі зупинитися. А якщо ще й Росія проведе нову хвилю мобілізації, наслідки будуть серйозними, підкреслив політик.

Головною проблемою, за його словами, є неефективний відбір кадрів. Костенко переконаний, що необхідно звертати увагу на якість набору, а не брати всіх підряд. Велика армія не гарантує ефективності, якщо на полі бою виявляється, що багато хто з мобілізованих обмежено придатний до служби.

Раніше Костенко зазначав, що після ухвалення закону про мобілізацію у травні вдалося призвати більше військовослужбовців, ніж за попередні місяці. Він також прогнозував, що до кінця року можна мобілізувати ще 200 тисяч осіб.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після втрати Силами оборони Вугледару військовий Микола Мельник підкреслив, що необхідно чесно визнати, що свіжомобілізовані військові не справляються із виконанням поставлених завдань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини