Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вугледар впав: яке місто тепер опинилося під загрозою окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Вугледар впав: яке місто тепер опинилося під загрозою окупації

Після втрати Вугледару ворог може захопити Курахово

сьогодні, 13:29
Поділіться публікацією:

Те, про що казали більшість тих, хто хоч розуміє в ситуації на фронті відбулось — росіяни захопили Вугледар, відзначив військовий, аналітик проекту "Левіафан" Микола Мельник.

Вугледар впав: яке місто тепер опинилося під загрозою окупації

Вугледар

"Це відкриває росіянам перспективи охоплення Курахово з заходу, що дуже ускладнить нам задачу по втриманню цього важливого укріпрайону", — відзначив Мельник.

Але, за його словами, важливе інше. Мельник каже, необхідно визнати, що свіжомобілізовані солдати у своїй переважній більшості не здатні виконувати задачі, які на них покладаються. І єдиний вихід компенсувати цей факт — це технологічність і перевага в озброєнні, додав експерт.

"Ні те, ні інше не можливо хоч якось наблизити без американського озброєння, а також мобілізації всього українського суспільства і держави. Тобто одні мають перестати втомлюватись від того, що сидять на дупі рівно, інші мають перестати займатись творити діч на тендерах, від*батися від бізнесу і перестати толерувати ухилянтам. Тоді шанс є", — говорить Мельник.

Хоча, говорить військовий, є ще четверті, ці паркетні командири мають зрозуміти, що "нових не пришлють".

"Все. Лавочка закрилась. Якщо не берегти єдиний ресурс, який в нас лишився — солдата, то воювати за два роки буде фізично нікому. Ми просто не зберем з-під плінтусів тих "не народжених для війни", — заявив Мельник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські війська справді вийшли з Вугледару Донецької області. Метою було збереження особового складу та бойової техніки, про це йдеться у повідомленні оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини