Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР відповіли, чи закриють дітям ухилянтів доступ до вузів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР відповіли, чи закриють дітям ухилянтів доступ до вузів

Слова нардепа Вадима Івченка про те, що діти ухилянтів можуть бути позбавлені доступу до вищої освіти є лише його роздумами на тему покарання тих, хто ховається від мобілізації, про це у Фейсбуці заявила нардеп Юлія Гришина

20 лютого 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

В законопроєкті про мобілізацію немає жодних норм, які позбавляли б дітей ухилянтів права на здобуття вищої освіти, заявила Юлія Гришина.

У ВР відповіли, чи закриють дітям ухилянтів доступ до вузів

Юлія Гришина

За її словами, вона особисто спілкувалася із цього приводу з Вадимом Івченком, і він її запевнив, що мова йшла лише про його особисті роздуми на тему, яким чином можна покарати чоловіків, які ховаються від мобілізації.

Нардеп підкреслила, що дітей не можуть позбавляти права на освіту, бо це би суперечило нормам Конституції.

"Жодних подібних рішень не ухвалювалося ані на рівні політичного керівництва, ані всередині профільного комітету. Така норма суперечила б і Конституції, і здоровому глузду"
, — підкреслила Гришина.

Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", народний депутат Вадим Івченко заявив, що ухилянтів від мобілізації треба карати. На його думку, блокувати їм доступ до карткових рахунків – погана ідея, адже не можна позбавляти людей доступу до грошей. Разом з тим, політик підкреслив, що можна обмежити ухилянтам та їх дітям доступ до державних послуг. За його словами, наприклад, можна заборонити дітям ухилянтів здобувати вищу освіту.

Окрім того, в третій штурмовій бригаді розповіли, що насправді неможна людину змусити воювати. Там кажуть, що потрібно людей мотивувати це робити. І саме в цьому напрямку повинна працювати держава. Там також додали, що їх штурмовій бригаді не використовують слово "мобілізація", а тільки "рекрутинг". Кажуть, правильно, коли людям пояснюють, для чого вони повинні воювати на фронті, і що будуть робити. Саме такі дії викликають більшу довіру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

20 лютого 2024, 16:56

"... він її запевнив, що мова йшла лише про його особисті роздуми на тему, яким чином можна покарати чоловіків, які ховаються від мобілізації". Скільки ж підарів у тій залі...

Ігор

20 лютого 2024, 16:28

Гра нацистів у гарний / поганий коп. Показовим тут є намагання показати себе правовою державою. Хоч тут головним повинно бути людяність тому що закони і конституцію можна створити під себе що і роблять тоталітарний недокраїни. Обов'язки і покарання також можна прописати у конституції КНДР СРСР гітлерівської Германії Кампучі. Показовим для тоталітарних країн є те що з ними ніхто не хоче і все більше від них відвертається. Вони втрачають прихильність цілими континентами: обидві Америки Африка Австралія майже вся Азія тощо.


Новини