Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР пояснили, що треба робити, якщо на фронт відправляють одразу після ВЛК
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР пояснили, що треба робити, якщо на фронт відправляють одразу після ВЛК

Нардеп Роман Костенко в ефірі 24 каналу розповів, що треба робити, якщо на фронт відправляють одразу після проходження ВЛК

3 липня 2024, 18:41
Поділіться публікацією:

В Україні триває загальна мобілізація. Після того, як військовозобов'язаного визнано придатним до служби, його направляють на проходження базової підготовки в навчальний центр.

У ВР пояснили, що треба робити, якщо на фронт відправляють одразу після ВЛК

Роман Костенко

Як підкреслив народний депутат, секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко відзначив, що ця процедура, визначена законом. Якщо норму закону про проходження базової військової підготовки порушено, про це необхідно повідомити.

При цьому Костенко стверджує, що мобілізованих не відправляють на фронт без належної підготовки. Проте, він все ж визнає, що часто можна почути про випадки, коли чоловіків одразу після проходження ВЛК направляють на фронт.

"Такого бути не може. Люди, яких призивають через мобілізацію або які йдуть за контрактом, мають насамперед пройти базову підготовку. Це відбувається згідно з законом", — підкреслив нардеп.

За його словами, якщо військовозобов’язаного відправляють на фронт без первинної підготовки, про це необхідно повідомити. При цьому Костенко визнав, що не всі можуть додзвонитися до міністра оборони чи начальника Генштабу, тому є "гаряча лінія", на яку необхідно зателефонувати та повідомити про порушення законодавства. Якщо людина прийшла в армію та не отримала підготовку, можна звертатися в СБУ або ДБР. За це мають понести відповідальність, адже законом передбачено, що людина має пройти підготовку згідно зі стандартами, додав народний обранець.

Варто зауважити, що стандарти підготовки часто залежать від командирів на місцях. Іноді один навчальний центр відрізняється від іншого залежно від ресурсів. З тими навчальними центрами, які недбало ставляться до підготовки новобранців, активно борються. Усі скарги розглядають в оборонному комітеті Верховної Ради, інколи – безпосередньо з керівниками навчальних центрів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки чоловіків в Україні хочуть мобілізувати до кінця року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини