Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нема іншого варіанту, що перекрити втрати: скільки людей потрібно мобілізувати Україні до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Нема іншого варіанту, що перекрити втрати: скільки людей потрібно мобілізувати Україні до кінця року

Останніми місяцями Україна значно відстала від цих цифр

1 липня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

 Україна у війні, яку розпочала Росія, також зазнає втрат, які потрібно компенсувати. До кінця поточного року до лав ЗСУ необхідно мобілізувати 200 тисяч осіб, щоб покрити втрати та сформувати нові бригади.

Нема іншого варіанту, що перекрити втрати: скільки людей потрібно мобілізувати Україні до кінця року

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Тобто кожні три місяці потрібно мобілізувати щонайменше 50 тисяч осіб. Про це пише Die Welt.

Однак видання з європейських кіл безпеки дізналося, що останніми місяцями Україна значно відстала від цих показників. Проте мобілізація в Україні суттєво розширилася завдяки законодавчим змінам, зокрема, було знижено призовний вік до 25 років та оновлено дані військовозобов'язаних.

Голова Інституту підготовки офіцерів Терезіанської військової академії у Відні полковник Маркус Рейснер оцінює потребу в нових солдатах ще вище, ніж 200 тисяч. За його словами, з 2022 року Україна втратила значну частину свого бойового персоналу.

"Крім того, багато солдатів, що залишилися, перебувають у нестійкому фізичному та психологічному стані, через що армія навряд чи може функціонувати належним чином," — зазначає полковник.

Він також зауважив, що кілька тисяч новобранців із в'язниць могли б допомогти, але кардинально ситуацію з особовим складом не змінять.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський повідомив, хто визначив цифри щодо мобілізації в УкраїніЗа словами українського президента Володимира Зеленського, запит на мобілізацію українців на військову службу сформувало керівництво ЗСУ. Тож вона зараз триває за планом. Про це він заявив в інтерв’ю Труді Рубін, колумністці The Philadelphia Inquirer. 

Президент заявив, що він зі свого боку працює над забезпеченням війська зброєю, амуніцією та технологіями. Також він згадав про досвід США, коли проводили лотереї для визначення людей, яких відправляли на фронт, але, за його словами, в Україні такий спосіб не був би справедливим, насамперед щодо тих людей, які вже на передовій.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 липня 2024, 19:16

Що ж, терпілам треба всього 4 місяці потерпіти до приходу республіканців. Почнеться велика операція по порятунку життів терпіл, яких корумпований божевільний Фюрер шле на забій заради розширення свого контролю і розповсюдження корупції над територіями. Самі терпіли не зможуть убезпечувати свої життя - вони покірні як вівці юдейського Бога.


Новини