Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР озвучили страшні дані: скільки дітей не пішли до школи, бо їх вбила Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР озвучили страшні дані: скільки дітей не пішли до школи, бо їх вбила Росія

Росія вбила сотні дітей в Україні, мова йде про геноцид нації

2 вересня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:

Як повідомила нардеп Софія Федина, 570 дітей цього року не підуть до школи, бо їх вбила московська федерація.

У ВР озвучили страшні дані: скільки дітей не пішли до школи, бо їх вбила Росія

Зруйнована школа

За її інформацією, кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень через московські обстріли. Окрім того, 400 закладів освіти знищені, ще 3,5 тисячі зазначили тих чи інших руйнувань. При цьому, каже нардеп, мільйон дітей перебувають на дистанційній формі навчання.

Також Федина повідомила, що на одній тільки Донеччині від московських обстрілів з початку повномасштабного вторгнення загинули 32 працівники закладів освіти..

"Ці цифри яскраво демонструють, як московська федерація намагається знищити наше майбутнє. Вбивства дітей і руйнування шкіл є частиною спроби знищити українську націю і її перспективи. Це не просто акт агресії: це геноцид, який має бути засуджений і покараний міжнародним співтовариством", — відзначила Федина.

Нардеп підкреслила, що дії московської федерації повинні отримати адекватну відповідь, щоб гарантувати захист і відновлення права на освіту для наступних поколінь.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в ніч на 2 вересня в небі над Києвом силами ППО було знищено неймовірну кількість ракет: більше десятка крилатих, і з десяток балістичних. Так росіяни привітали українських дітей з першим днем навчань. Військові відзначають, що це не випадковий масований обстріл. Вони підкреслюють, що такі удари плануються довго і ретельно, бо ракетні установки потрібно підтягнути і навести на ціль. Росіяни мали сьогодні по телевізору побачити наші зруйновані школи і навчальні заклади, вбитих дітей і вчителів, понівечені тіла з квіточками — все те, що приносить їм несамовиту радість і задоволення, все те, що вони люблять, говорять військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини