Головна Новини Суспільство Війна з Росією У «Вовках Да Вінчі» заявили, що керівник їх підрозділу не Філімонов
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Вовках Да Вінчі» заявили, що керівник їх підрозділу не Філімонов

Після того, як ветеран україно-російської війни Сергій Філімонов заявив, що очолив «Вовків Да Вінчі» у підрозділі повідомили, що командир їх підрозділу не змінювався, передає портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 17:31 comments1103
Поділіться публікацією:

У 1-ому ОШБ "Вовки Да Вінчі", який воює у складі 67 ОМБР ДУК, повідомили, що Сергій Філімонов не є їх командиром.

У «Вовках Да Вінчі» заявили, що керівник їх підрозділу не Філімонов

Філімонов не командир "Вовків Да Вінчі"

"Після загибелі нашого командира Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі") наш батальйон незмінно очолює Юрій Капустяк",
— сказано на сторінці підрозділу у Фейсбуці.

У "Вовках Да Вінчі" підкреслили, що Капустяк є професійним військовим, який приймав участь в антитерористичній операції на сході України та операції об'єднаних сил на території Луганської та Донецької областей від 2017 року. Також Капутяк приймав участь у боях біля Попасної, Зайцевого, Шумів. Він також є Народним героєм України, який нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

"Саме він до загибелі комбата лейтенанта Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі" обіймав посаду його заступника та був його бойовим побратимом з добровольчих часів періоду АТО/ООС",
— сказано в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що учасник україно-російської війни Сергій Філімонов заявив, що він очолив легендарних "Вовків Да Вінчі", підкресливши, що для нього – це велика честь. Філімонов також закликав вступати всіх охочих до підрозділу, підкресливши, що там дбають про життя і безпеку кожного. За його словами, тренувати новобранців будуть іноземні інструктори. Також Філімонов сказав, що підрозділ потребує не тільки штурмовиків, а і, наприклад, діловодів та бухгалтерів, підкресливши, що попереду у всіх охочих буде жорсткий відбір.

Як повідомляв портал "Коментарі", Герой України Дмитро Коцюбайло, який воював з 2014 року,  загинув в бою під Бахмутом 7 березня 2023 року. Більш відомий під псевдо "Да Вінчі" Дмитро воював з 18 років у складі ДУК "Правий сектор", на момент загибелі 27-річний Дмитро Коцюбайло вже керував механізованим батальйоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини