Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВМС зробили попередження росіянам після провокації у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВМС зробили попередження росіянам після провокації у Чорному морі

У ВМС України запевняють - "панування" Росії у Чорному морі не буде

16 серпня 2023, 10:10 comments4020
Поділіться публікацією:

Росія помилково вважає себе "жандармом" Чорного моря. Країна-агресор ніколи не "пануватиме" в акваторії моря. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер ВМС Дмитро Плетенчук.

У ВМС зробили попередження росіянам після провокації у Чорному морі

ВМС. Фото з відкритих джерел

У ВМС України заявили, що досі йде з'ясування всіх обставин інциденту з провокаційними діями Росії щодо турецького суховантажного судна "Сукру Окан", який прямував до порту Ізмаїла 13 серпня. Ті аргументи, які озвучує Москва, не можуть сприйматися всерйоз.

Дмитро Плетенчук наголосив, що Україна вже озвучила свою офіційну позицію після інциденту. Поділилися своїми думками партнери України на Заході. Тепер головне, щоб світ зробив відповідні висновки.

Спікер уточнив, що хоч провокація росіян і сталася поза межами морської економічної зони України. Однак це все одно впливає на наш експорт.

Плетенчук звернув увагу також на те, що країна-агресор не оголошувала жодних операцій. До того ж вона не має на це мандата.

"Вони (росіяни – ред.) себе вирішили призначити якимись "жандармами Чорного моря". Але знаєте, що жандарм неупереджений, а тут виключно зона інтересів РФ. І вони таким чином намагаються просувати свої геополітичні інтереси на весь чорноморський простір", — резюмував речник ВМС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після того, як військовий корабель РФ "Василь Биков", який патрулює в Чорному морі, застосував 13 серпня попереджувальні постріли для перевірки вантажного судна Sukru Okan, яке під прапором Палау рухалося у бік українського порту Ізмаїл, Україна звернулася до ООН, Покликавши жорстко відреагувати на чергові терористичні дії Росії. Тим часом турецька преса повідомляє, що російський диктатор Володимир Путін може найближчим часом відвідати Туреччину для зустрічі з її лідером Реджепом Ердоганом. Серед іншого обговорюватимуть можливість відновлення зернової угоди, не виключено, що у видозміненому варіанті. Про що говорять російські події в Чорному морі? Які очікування від зустрічі Путіна та Ердогана? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини