Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВМС розповіли, скільки іноземних деталей у російських ракетах, якими ворог б'є по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВМС розповіли, скільки іноземних деталей у російських ракетах, якими ворог б'є по Україні

Окупанти активно використовують для виробництва ракет деталі іноземного походження

27 вересня 2023, 08:25
Поділіться публікацією:

Ракети країни-агресора включають від 30 до 50 деталей іноземного виробництва. Якщо РФ зможе обійти санкції, то збільшить їх виробництво. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

У ВМС розповіли, скільки іноземних деталей у російських ракетах, якими ворог б'є по Україні

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Речник заявив, що РФ змушена замінювати іноземні деталі в ракетах аналогами власного виробництва. Однак ті не є надійними.

"Аналогічна ситуація у росіян з кораблями. Коли вони будували, наприклад, "адміралтейську" серію на 12 кораблів, спочатку там стояли німецькі двигуни. Після початку війни проти України у 2014 році в РФ почали ставити вже китайські двигуни. Зараз у них у планах закінчити цю серію вже з російськими двигунами. Можна уявити, наскільки падатиме якість і надійність цих виробів, оскільки Росія залишається відсталою країною в технологічному плані", — зазначив Плетенчук.

За його словами, зараз основною зброєю агресора є ракети, які ворог запускає з кораблів та субмарин.

"У Чорному морі майже весь час знаходяться три ракетоносія, зараз їх три. Решта Чорноморського флоту ховається в бухтах, або десь за рогом Криму, де вважають себе більш-менш захищеними через наявність бонових загороджень та будь-якої системи ППО", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни продовжують активні ракетно-дронові удари по Україні. Особливо останнім часом дістається Одеської області. У свою чергу, Сили оборони все частіше атакують Крим, періодично дістають і власне російську територію, а також продовжують атакувати в Запорізькій області, в районі Бахмута — і оборонятися на ряді напрямків. Президент України Володимир Зеленський запевняє, що його візит до США призведе до появи у нас різних видів озброєння, деякі з яких противник дізнається вже на полі бою. Що можна зараз сказати про ситуацію в російсько-українській війні (як на власне військових, так і на дипломатичних фронтах)? Чого очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини