Головна Новини Суспільство Війна з Росією У військ РФ новий дедлайн на сході: яке завдання №1 Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У військ РФ новий дедлайн на сході: яке завдання №1 Путіна

Росіяни й надалі намагатимуться сіяти паніку серед українців

25 травня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Росія продовжує повномасштабну війну проти України. При цьому російське командування вже неодноразово провалювало завдання Кремля щодо виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Чи справді у військ РФ новий дедлайн на сході? Яке нове завдання Путіна? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

У військ РФ новий дедлайн на сході: яке завдання №1 Путіна

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Росіяни знову візьмуться за Донеччину та Луганщину

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі телемарафону розповів про новий дедлайн для військ РФ щодо виходу на кордони Донецької та Луганської областей.

"Нічого не змінилося. Зараз трошки східний плацдарм вистигне, тому що вони змістили акценти на Харківщину… Але через дякийсь час вони знову візьмуться за Донеччину і Луганщину. На мій погляд, так і залишиться в них головне завдання — вийти на адміністративні кордони. Й особливо для них важливий 5-часовий поріг — до червня, коли буде мирний саміт у Швейцарії. Путін хоче показати, що щось може, щоб боротися за голоси глобального півдня, бо вони дійсно можуть хитнутися чи на нашу, чи на їхню користь", — вважає експерт.

При цьому він додав, що росіяни і надалі намагатимуться тиснути, щоб пробитися вглиб Харківської області, але щоб по-справжньому поборотися, зокрема, за сам Харків, їм потрібно як мінімум 100-тисячне угруповання.

"Чи будуть вони його нарощувати? Так. Але не такими швидкими темпами, як би вони хотіли. За минулий тиждень ми поставили абсолютний рекорд у винищенні особового складу ворога — 9 тисяч 660 людей. На мій погляд, за травень ми обов’язково пройдемо показник у 30 тисяч. І їх треба заміщувати", — наголосив Черник.

Путін намагається зберегтися при владі

Відомий публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю "УНІАН" висловив думку, що Путін зараз бореться за своє життя. Відставка Шойгу та масові арешти, які розпочалися в Міністерстві оборони, – це також частина його плану.

На думку експерта, Путін зрозумів, що ось тієї перемоги та знищення Української держави ніколи вже не буде за жодного сценарію для неї.

"Тепер у Путіна завдання вже не знищувати Україну, а його завдання №1 – зберегтися при владі. Він сподівається зберегтися при владі двома способами", – заявив Піонтовський.

Він наголосив, що перший спосіб – це корейський сценарій, і дуже може бути, він такий самий сигнал отримав у Китаї: китайці Путіну обіцяли, мабуть, допомогти в організації мирних переговорів щодо корейського сценарію, який передбачає поділ України на дві частини, де західна частина стає частиною Заходу. Для нього це найкращий сценарій, але Україна не піде на це. Він розуміє, що цього не приймуть, і тому сподівається на інший спосіб — на довгу війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно ми входимо у процес мирного кейсу: що вирішиться найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини