Головна Новини Суспільство Війна з Росією У війні настає переломний момент: у США звернулися із попередженням до України
commentss НОВИНИ Всі новини

У війні настає переломний момент: у США звернулися із попередженням до України

У Білому домі попередили Україну, що у війні настає переломний момент

14 лютого 2023, 09:52 comments1968
Поділіться публікацією:

Наближаються перші роковини повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Отже, події в Україні наближаються до переломного моменту, коли траєкторія війни може змінитись. З таким попередженням до української влади звернулися урядовці адміністрації президента США. Як передає видання "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

У війні настає переломний момент: у США звернулися із попередженням до України

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"В останні місяці війна на сході України перетворилася на повільну м'ясорубку, в якій жодна із сторін не має переваги. Представники Байдена вважають, що критичний момент настане цієї весни, коли Росія, як очікується, розпочне наступ, а Україна перейде в контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території", — зазначає видання.

Повідомляється, що про критичний характер наступних кількох місяців вже прямо заявили Києву чиновники Байдена – зокрема заступник радника з національної безпеки Джон Файнер, заступник держсекретаря Венді Шерман та заступник міністра оборони Колін Каль, які відвідували Україну у січні.

Крім того, за тиждень до візиту цих офіційних осіб в Україну відвідував директор ЦРУ Вільям Бернс. Він поінформував президента України Володимира Зеленського про військові плани Росії на найближчі місяці та наголосив на невідкладності моменту.

Наразі адміністрація Байдена працює з Конгресом над затвердженням ще 10 мільярдів доларів прямої бюджетної допомоги Києву і, як очікується, наступного тижня оголосить ще один великий пакет військової допомоги і приблизно водночас запровадить нові санкції проти Кремля.

Також Захід напередодні роковин повномасштабної війни прагне дати сигнал російському диктатору Володимиру Путіну, що підтримка України не слабшає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країна-агресор має запам'ятати річницю початку повномасштабної війни в Україні. Саме тому Україна у тісній співпраці із західними партнерами готує новий масштабний пакет санкцій, а також інші заходи, які стануть дуже болючими для путінського режиму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Росія прагне дестабілізувати ситуацію в Молдові – що це означає для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 лютого 2023, 10:22

Фінансовим гауляйтерам: Яресько Гетманцев Маркарова Гонтарева приготуватись. У випадку успіху - отримають у власність економічного/податкового ГУЛАГу величезну Імперію. При програші - терміново виводити у безпечні офшори зароблене важкою працею: здирництвом корупцією брехнею ...


Новини