Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Вінниці завод під час війни працював на російську окупаційну армію: що відомо про скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

У Вінниці завод під час війни працював на російську окупаційну армію: що відомо про скандал

Підприємство передало Росії запчастин на 51 млн грн

8 грудня 2022, 18:47 comments3955
Поділіться публікацією:

Вінницьке підприємство, не зважаючи на російську війну в Україні, продовжувало постачати ворогу запчастини для ремонту техніки окупантів. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

У Вінниці завод під час війни працював на російську окупаційну армію: що відомо про скандал

Підприємство з Вінниці передало РФ запчастин на 51 млн грн (фото з відкритих джерел)

Слідчі з'ясували, що один із машинобудівних заводів, що у Вінниці, навіть під час війни продовжив працювати з російською армією. Ділки постачали до Росії через Румунію, Казахстан та Туреччину, шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які також використовують для військової техніки.

"У такий спосіб протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн", — йдеться у повідомленні правоохоронців

Відтак, слідчі за місцем знаходження виробничих потужностей, офісних приміщень групи компаній та за місцями фактичного проживання причетних до кримінального правопорушення осіб, провели обшуку, вилучивши фінансово-господарські документи, що підтверджують їх співпрацю з РФ.

За фактом пособництва державі-агресору, правоохоронці відкрили кримінальне провадження   (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що підприємства олігархів переходять у власність державиСтратегічно важливі підприємства, пов'язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, В'ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним переходять у власність держави. Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення щодо забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ЗАТ "АвтоКрАЗ" та ЗАТ "Запоріжтрансформатор".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини