Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Тернополі "поховали" живого чоловіка замість полеглого Героя. Фото
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тернополі "поховали" живого чоловіка замість полеглого Героя. Фото

Рідні військового у Тернополі були шоковані тим, що пам'ятний банер зробили із грубою помилкою

1 жовтня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

В Тернополі представники влади оскандалились з  фотографією живої   людини на алеї, де встановлені банери  загиблих героїв.

У Тернополі "поховали" живого чоловіка замість полеглого Героя. Фото

У Тернополі стався скандал з банером на Алеї Героїв (фото з відкритих джерел)

Як інформує  "20 хвилин", до Дня захисників і захисниць в центрі  міста  поставили банери з іменами та фотографіями героїв. Рідні загиблого  воїна Олександра Місюри теж прийшли, проте над іменем свого сина побачили знімок іншої  людини.

"Дуже дивно знайти твоє прізвище, дату народження та смерті, але чомусь не твоє фото", – пише в соцмережах дружина героя з Тернополя  Інна.

 На банері надруковано: "Місюра Олександр Юрійович. 25.06.1998 рік народження. Старший навідник протитанкових ракетних комплексів. Загинув 12.08.2023 року в Донецькій області". Але, на фото — інша   людина. 

У Тернополі ”поховали” живого чоловіка замість полеглого Героя. Фото - фото 2

З'ясувалось, що замість  фотографії героя представники управління міськради надрукували  фотографію  підприємця, який був  повним тезкою  солдата Олександра Місюри.

"Я не з Тернопільщини, а з Волині. На банері моє фото, і це жахливо. Не знаю навіть, як мені реагувати", — коментує казус волинянин.

Вийшло, що представники  Тернопільської  міської  ради "поховали" не того  чоловіка. За словами головної  спеціалістки сектору розвитку культури та духовної спадщини управління культури і мистецтв Наталії Бабій, що принесла вибачення, з першого жовтня там  встановлять новий банер.

"Мені справді прикро, що так вийшло. Розумієте, банер з цією світлиною був надрукований ще до Дня Державного Прапора України, і до нас ніхто не звертався з претензіями, що є неточності. Я пам’ятаю, що інформацію про цього хлопця подали без особистої фотографії. Але коли я брала цю світлину з інтернету, то перевіряла. Я розумію, що виправдання тут недоречні. Я розумію, що це біль рідних. Але ми вже зняли банер і вносимо зміни", — запевнила  Бабій.

Пізнього вечора  30 вересня  спікерка Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич проінформувала журналістів, що фотографію замінили.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Тернополі жінка отримала повістку на вулиці

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини