Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ТЦК розповіли, як чоловік 18 разів отримав повістку та уникнув мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК розповіли, як чоловік 18 разів отримав повістку та уникнув мобілізації

Чоловік отримав 18 повісток від ТЦК, з'явився 16 разів у військкоматі, де його визнали придатним та уникнув мобілізації.

13 лютого 2024, 15:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Полтавській області чоловік отримав 16 повісток після яких приходив до Територіального центру комплектування. Попри визнання його придатним працівниками ВЛК, чоловік все одно потрапляв додому та отримував нові повістки.

У ТЦК розповіли, як чоловік 18 разів отримав повістку та уникнув мобілізації

Представник ТЦК Роман Істомін. Фото з відкритих джерел

Речник Полтавського ТЦК Роман Істомін розповів про випадок з одним з чоловіків, який отримав 16 повісток. За словами співробітника ТЦК громадянин України реагував на повістки та приходив до військкомату кожен раз. Після проходження ВЛК, він визнався придатним, однак у комісії навчальних центрів, куди відправляють після ВЛК, кожного разу визнавали чоловіка непридатним.

"В навчальному центрі відбирають, не можна привезти аби кого і запхнути в навчальний центр. Там є свій відбір. І громадянин там спілкується без присутності представника ТЦК. Тобто, що він там казав, ми не знаємо. Можливо, вдавав епілепсію, можливо, казав, що в нього тиск постійно високий", — заявив Роман Істомін.

За словами працівника ТЦК попри отримання відмови про непридатність від центрів навчання, ВЛК визнає чоловіка придатним, через що він й надалі отримував повістки.

Після 16 повісток чоловік вирішив більше не ходити до ТЦК, адже постійно все відбувалось за одним сценарієм. Згодом він отримав 17 та 18 повістку та потрапив до суду. Ршенням суду його було визнано винним за ст. 336 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі. Вирок замінили на 2 роки випробувального терміну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують

Також "Коментарі" писали, що нардеп Железняк пояснив, коли почне діяти новий закон про мобілізацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Я

13 лютого 2024, 16:08

та тут більше питань до ВЛК чим до людини)))


Новини