Головна Новини Суспільство Війна з Росією У столиці тестують ізраїльську систему оповіщення: вона може спрогнозувати куди впаде ракета
commentss НОВИНИ Всі новини

У столиці тестують ізраїльську систему оповіщення: вона може спрогнозувати куди впаде ракета

«Розумна система» раннього попередження: у Києві в тестовому режимі розпочала працювати ізраїльська система оповіщення

4 травня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

Що розраховує час, на пошук укриття в разі небезпеки, визначає територію ймовірного падіння ракети, та ідентифікує всі види ракетних повітряних цілей. Про це розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пишуть "Коментарі".

У столиці тестують ізраїльську систему оповіщення: вона може спрогнозувати куди впаде ракета

Ізраїльська система оповіщення. Фото з відкритих джерел

"Сподіваюся, вони швидко доопрацюють систему оповіщення, і ми зможемо скопіювати і вставити її у всі великі міста. Український уряд контролює 6 міст із населенням понад мільйон людей, і ми обов'язково використовуватимемо ізраїльські технології", – заявив посол.

З проханням надати систему попередження, українці зверталися до Ізраїлю після 24 лютого 2022 року. У січні цього року країна погодилася офіційно передати Україні технології розумного оповіщення. Реалізації проєкту посприяв прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу, зауважив Євген Корнійчук.

"Це дуже важливо для нашої цивільної та військової інфраструктури. Це обладнання, яке дозволить нам рятувати життя", – додав посол.

Систему оповіщення для цивільного населення у столиці встановили у квітні, наразі ж розпочалися її випробовування. Всередині ізраїльського обладнання встановлені радари та оптичні пристрої, котрі дозволяють виявити запуск ракет та безпілотників. Одразу, інформація з'являється на електронній карті, а українців сповіщають про загрозу на смартфоні, радіо, телебаченні чи за допомогою сирени.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — марення сакральними датами: ворог збільшив кількість ракетоносіїв у морі, - Гуменюк Сигнали повітряної тривоги напередодні 9 травня в Україні можуть лунати частіше. Громадянам держави слід бути готовими до нових обстрілів з боку РФ. Адже, загарбники тяжіють до сакральності дат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини