Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США знають, що системою Patriot вже збито щонайменше один російський винищувач
commentss НОВИНИ Всі новини

У США знають, що системою Patriot вже збито щонайменше один російський винищувач

У США наголосили, що українці несуть самі вирішують, як використовувати Patriot з метою захисту свого народу

19 травня 2023, 08:14 comments2905
Поділіться публікацією:

Українські військові щонайменше використали американську ЗРК Patriot, щоб збити літак дальньої авіації ВКС РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише "CNN", з посиланням на представників Пентагону та співробітників Конгресу.

У США знають, що системою Patriot вже збито щонайменше один російський винищувач

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Про інцидент журналісти згадали у матеріалі про перспективи надання Україні винищувачів F-16. Автори зазначають, що без західної авіації ЗСУ доводиться імпровізувати, і це використання Patriot – саме такий випадок.

За словами американців, спробу збити винищувач було здійснено протягом останніх тижнів.

Також CNN пояснює, що цей тип літаків в основному залишається далеко в тилу Росії, що ускладнює для України їхнє знищення за допомогою, наприклад, NASAMS. На цей раз Patriot націлювався на винищувач країни-агресора, який вилетів бомбардувати мирні міста України.

У США наголосили, що українці самі вирішують, як використовувати Patriot для захисту свого народу від ворожих атак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі посилення ракетних обстрілів та атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці супротивник випустив 30 крилатих ракет) , президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини