Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США заявили, що просування окупантів у Бахмуті зупинилося
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили, що просування окупантів у Бахмуті зупинилося

За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, за останні два дні у росіян не досягло якихось територіальних успіхів

25 квітня 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська продовжували наземні атаки в Бахмуті та його околицях, але за останні два дні не досягли будь-яких територіальних успіхів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленій доповіді Інституту вивчення війни (ISW).

У США заявили, що просування окупантів у Бахмуті зупинилося

Бої за Бахмут. Фото: із відкритих джерел

Військові аналітики зазначили, що ЗСУ відбили російські атаки на північний захід від Бахмута. Крім того, українські захисники продовжують бої, щоб відкинути "вагнерівців" від дороги Хромове-Годин Яр. А російські регулярні війська вели позиційні бої із ЗСУ на північний захід від Бахмута.

Американські експерти навели слова ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про те, що завдання його бойовиків полягає в тому, щоб виснажити українські сили перед можливим контрнаступом, оскільки падіння Бахмута, за його словами, не змінить оперативної ситуації РФ на напрямі Донецької області.

Також аналітики Інституту звернули увагу на ситуацію у Вугледарі. У звіті йдеться про те, що кілька днів тому росіяни завдали серію великих авіаударів по Вугледару. Експерти зазначили, що днями з'явилася інформація, ніби російські війська прорвали оборону ЗСУ у районі Великої Новосілки та 23 квітня атакували Вугледар. ISW продовжує вважати, що "російським силам не вистачає бойової могутності, необхідної для скільки-небудь значущого наступу на вугледарському напрямку, особливо поки що йде битва за Бахмут".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому битва за Бахмут така важлива перед контрнаступом ЗСУ – що вже показали ці бої.

Також видання "Коментарі" повідомляло – хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини