Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США заговорили про нищівну поразку РФ: з чим міг прорахуватися Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заговорили про нищівну поразку РФ: з чим міг прорахуватися Путін

Кремль переконаний, що війська РФ будуть проводити послідовні наступальні операції до нескінченності

сьогодні, 07:30
Поділіться публікацією:

Нинішня теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна спрямована на затягування війни та базується на переконанні, що його армія зможе виграти війну на виснаження, адже росіяни мають багато техніки та людського ресурсу. Однак ці плани можуть зазнати нищівної поразки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США заговорили про нищівну поразку РФ: з чим міг прорахуватися Путін

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що Кремль поставив перед військовим командуванням завдання – протягом року вести наступальні дії вздовж лінії фронту на сході та північному сході України. Ця кампанія покликана виснажити українську армію та не дозволити ЗСУ накопичити необхідну живу силу та матеріально-технічні засоби для проведення контрнаступних операцій.

"Путін і російське військове командування, ймовірно, розглядають збереження ініціативи на всьому театрі військових дій як стратегічний пріоритет. Вони продемонстрували свою толерантність до тривалих наступальних операцій, що призводять до поступового, повзучого просування, далекого від запланованих оперативних цілей", — йдеться у звіті.

Також в ISW зазначили, що російські військові зараз намагаються ліквідувати загрозу з боку ЗСУ у Курській області та одночасно продовжують наступальний тиск на сході України, переслідуючи свої давні оперативні цілі.

Експерти вважають, що теорія перемоги Путіна ґрунтується на тому, що війська РФ будуть проводити послідовні наступальні операції до нескінченності. Однак ці виснажливі штурми, ймовірно, настільки погіршать стан російської живої сили та техніки, що російські війська будуть змушені знизити темпи наступу, принаймні, на окремих ділянках фронту. Це дозволить ЗСУ позмагатися та, ймовірно, перехопити ініціативу на полі бою на цих територіях.

Аналітики також припускають, що середньо- та довгострокові обмеження військового потенціалу та військово-промислового виробництва Росії підірвуть здатність країни підтримувати послідовні наступальні операції, спрямовані на затягування війни та виснаження України.

"Схоже, Путін також неохоче проводить повномасштабну економічну мобілізацію, як і чергову хвилю мобілізації особового складу. Залишається незрозумілим, чи дозволять критичні вузькі місця та загострення дефіциту робочої сили Росії, швидко і повністю мобілізувати свою економіку на необхідний для військових дій рівень", — зазначається у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лінія фронту зрушується: РФ просунулась поблизу трьох міст.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини