Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США виявили несподіваний вплив боїв у Курську на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США виявили несподіваний вплив боїв у Курську на війну в Україні

За два місяці боїв у Курській області, Україна здійснила більше обмінів військовополоненими, ніж за попередні сім місяців 2024 року.

20 жовтня 2024, 19:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

18 жовтня 2024 року Україна та Росія провели черговий обмін військовополоненими за схемою "один-до-одного". Це вже четвертий обмін з моменту початку української операції у Курській області в серпні цього року, що демонструє посилення активності на цьому напрямку.

У США виявили несподіваний вплив боїв у Курську на війну в Україні

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

19 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що в результаті обміну вдалося повернути 95 українських військовослужбовців, серед яких захисники "Азовсталі", бійці Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інші військовихУкраїнський координаційний штаб з лікування військовополонених зазначає, що багато звільнених мали важкі поранення та хронічні захворювання, які потребують негайного лікування.

18 жовтня Міністерство оборони Росії повідомило про повернення 95 російських військовополонених, зазначивши, що Об’єднані Арабські Емірати виступили посередниками під час обміну. Таким чином, обидві сторони підтвердили факт обміну військовими за участі третьої сторони.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), після початку українського вторгнення в Курську область 6 серпня частота обмінів значно зросла. Загалом за останні два з половиною місяці було здійснено три обміни, в результаті яких сторони повернули 267 військовополонених, а також четвертий обмін 18 жовтня, де повернулось ще 95 солдатів. Для порівняння, з початку року до серпня, коли відбувся наступ українських сил у Курську область, було здійснено лише три обміни.

"Українське вторгнення в Курську область, ймовірно, все більше стимулює Росію брати участь в обміні військовополоненими", — йдеться в аналізі ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США змінюють підхід до навчання українських пілотів на винищувачах.

Також "Коментарі" писали про те, що українські військові взяли в полон громадянина Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини