Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, як відреагують у разі атаки "вагнерівців" на Польщу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, як відреагують у разі атаки "вагнерівців" на Польщу

Група "Вагнера" працює за вказівкою російського уряду, зазначила постпред Штатів в ООН

2 серпня 2023, 08:04
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що можлива атака найманців ПВК "Вагнер" на Польщу може статися з території Білорусі, у США розцінять цю провокацію як напад з боку Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробила представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

У США відповіли, як відреагують у разі атаки "вагнерівців" на Польщу

Представник США ООН Лінда Томас-Грінфілд. Фото: з відкритих джерел

Польський журналіст попросив прокоментувати представника США в ООН, чи стурбований Вашингтон тим, що відбувається біля польського кордону, де можливі провокації з боку вагнерівців.

Томас-Грінфілд відповіла, що занепокоєння США з'явилося ще до того, як ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробував організувати та провести заколот у Росії.

Представник США додала, що США добре обізнані, чим займаються і чиї вказівки виконують так звані вагнерівці. Зокрема, це добре видно з діяльності, яку проводять найманці в Африці. Нині ж, перебуваючи у Білорусі, вони виконують чітку вказівку російського уряду. І те, чим займаються найманці, є загрозою для всього демократичного світу.

"Ми повинні забезпечити ясність повідомлення про те, що будь-які атаки групи "Вагнера" будуть розглядатися як напади з боку російського уряду", — підсумувала Лінда Томас-Грінфілд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через появу на території Білорусі тисяч бійців ПВК "Вагнер" уряду сусідніх Литви та Польщі почали вживати додаткових заходів безпеки. Тим часом, ватажок вагнерівців, Євген Пригожин, заявив, що поки що не збирається проводити новий набір у своє військове угруповання, яке зосередитися на Африці, навчанні силовиків Білорусі та якихось завданнях "в ім'я величі Росії". На що вказують вагнерівські рухи у Білорусі і не лише? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини