Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, чому РФ немає серед запрошених країн на переговори у Саудівській Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, чому РФ немає серед запрошених країн на переговори у Саудівській Аравії

У Держдепі США вважають, що на сьогоднішній день у Кремлі не готові до справжньої дипломатії

2 серпня 2023, 07:02 comments3724
Поділіться публікацією:

Всерйоз розглядати Росію як учасника тих чи інших переговорів щодо встановлення миру в Україні можна буде лише тоді, коли у Кремлі реально будуть налаштовані на задіяння механізмів дипломатії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

У США відповіли, чому РФ немає серед запрошених країн на переговори у Саудівській Аравії

Метью Міллер. Фото: із відкритих джерел

"Я б процитував те, що сказав президент України (Ред. — Володимир) Зеленський, а саме, що він відкритий для справжньої дипломатії з Росією, коли РФ буде готова брати участь у такій дипломатії", — зазначив представник Держдепу.

Метью Міллер додав, що вже під час цієї повномасштабної неспровокованої війни Росія ніколи реально не хотіла брати участь у переговорах. Не було такого бажання у офіційної влади РФ і до початку цієї війни.

У той же час, як наголосили в Держдепі США, запланована зустріч представників різних країн у Саудівській Аравії дасть змогу всьому світу почути безпосередньо від України те, що реально сьогодні відбувається в країні, з якими стражданнями зіткнулися мільйони мирних громадян України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі, який продовжує ракетний терор мирних міст України, відреагували на переговори щодо пошуку рішень щодо припинення війни, які днями пройдуть у Саудівській Аравії. Причому пройдуть без РФ, але за участю близько 30 країн. Путинський глашатай Дмитро Пєсков заявив, що будь-яка спроба сприяти мирному врегулюванню заслуговує на позитивну оцінку, але додав, що наразі не проглядається можливості для мирних переговорів між Москвою та Києвом. Які очікування від зустрічі в Саудівській Аравії? Чи можуть там ухвалити рішення, на які доведеться погодитися Кремлю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини