Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, чи здатні росіяни оточити чи охопити війська Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, чи здатні росіяни оточити чи охопити війська Сил оборони

Аналітики ISW прогнозують, що надалі окупанти будуть просуватися шляхом незначних тактичних досягнень

16 лютого 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Ситуація в районі Авдіївки говорить про те, що окупаційні війська РФ не здатні організувати та реалізувати типове оточення чи охоплення військ Сил оборони на території України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США відповіли, чи здатні росіяни оточити чи охопити війська Сил оборони

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначили у своєму звіті, що окупанти будуть просуватися шляхом незначних тактичних досягнень, а не за допомогою ширших маневрів. Останнє могло б призвести до швидшого просування чи знищення великих угруповань українських сил оборони.

В Інституті вивчення війни зазначають, що на початку свого наступу у жовтні 2023 року загарбники намагалися оточити українців в Авдіївці, але поступово перейшли до ведення бойових дій в обхід населеного пункту, оскільки не змогли реалізувати необхідний оточенню швидкий маневр.

В ISW пояснили, що "оперативне оточення" — це маневр, під час якого атакуючі сили повністю оточують, а потім знищують угруповання сил противника. У той час як "оперативне охоплення" — це маневр, під час якого атакуючі сили намагаються обійти головні оборонні споруди ворога, захопити об'єкти за ними та знищити захисників на їхніх нинішніх позиціях.

"В Авдіївці російські війська не досягли ні того, ні іншого. Загарбники неодноразово зазнавали невдач у проведенні операцій з оточення чи охоплення українських військ протягом усього повномасштабного вторгнення в Україну. Натомість в Авдіївці росіяни здійснили розворот, як і під час захоплення Бахмута навесні 2023 року", – йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська проводять тактичне оточення міста Авдіївка на Донеччині, що може створити умови, які змусять українські війська залишити свої позиції в цьому населеному пункті. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини