Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли – чи справді атака на Авдіївку провалилася
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли – чи справді атака на Авдіївку провалилася

Незалежні спостерігачі констатують, що росіяни не досягли значних успіхів, незважаючи на величезні задіяні ресурси

14 жовтня 2023, 09:05 comments3391
Поділіться публікацією:

Російський наступ на Авдіївку зазнав повного провалу, незважаючи на спроби росіян заявляти про свої успіхи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США відповіли – чи справді атака на Авдіївку провалилася

Наступ Росії. Фото: GETTY IMAGES

Американські експерти зазначають, що вони проаналізували російські та українські повідомлення, зокрема відео та фото з фронту, в ISW констатували, що російські сили змогли трохи просунутися вперед на південь від Красногорівки та на південний схід від Першотравневого, що належать до Авдіївського напрямку. Росіяни також заявили про захоплення Авдіївського коксохімічного заводу, але ISW не знайшло жодних доказів цього.

"Російські наступальні операції, що тривають, в районі Авдіївки Донецької області 13 жовтня зазнали невдачі навколо міста", — констатують в ISW.

Із посиланням на заяви російських "воєнкорів" та військових блогерів аналітики називають деякі причини російських невдач. Зокрема українські сили активно використовують мінні поля, щоб уповільнити просування росіян. У той же час зношені стволи знижують точність російської артилерії поблизу Авдіївки. 

Один з російських "воєнкорів" Андрій Морозов ("Мурз") зазначив, що російські сили можуть "стиснути периметр" навколо Авдіївки, захопивши територію, де українські сили не мали змоги збудувати надійні фортифікації. Але його непокоїть, що подібний локальний успіх, якщо він буде, російські генерали витлумачать як привід посилити наступальні зусилля на Авдіївку. 

Таке неправильне тлумачення може призвести до того, що російські війська будуть "битися об бетон, доки не закінчаться", вважає згаданий аналітиками "Мурз".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого прагне РФ новим загостренням на фронті — які перспективи в України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини