Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, чи може операція ЗСУ у Росії змінити хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, чи може операція ЗСУ у Росії змінити хід війни

Український наступ має навчити росіян, що диктатор Володимир Путін не незрівнянний захисник, за якого він себе видавав

19 серпня 2024, 07:54 comments1423
Поділіться публікацією:

Рішення України протистояти російській агресії, атакуючи саму Росію, може змінити те, як розгортається війна, вважає сенатор-демократ від Арізони Марк Келлі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Politico".

У США відповіли, чи може операція ЗСУ у Росії змінити хід війни

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Виступаючи в ефірі CBS, сенатор зазначив, що "130 000 росіян були змушені залишити свої будинки, і на цьому етапі цього конфлікту, я думаю, українці зробили щось непередбачуване, що може дійсно змінити хід конфлікту".

Видання нагадує, що під час російського вторгнення до України у лютому 2022 р. існували побоювання, що у разі поширення війни на територію Росії може спалахнути регіональний чи глобальний конфлікт. Однак війна за великим рахунком зайшла в глухий кут, поки українські війська не вторглися в Курську область РФ.

Ведуча запитала Келлі, чи влаштовує його те, що американська зброя зараз використовується на російській землі.

"Це моя позиція. Українці зазнали незаконного нападу з боку Володимира Путіна. …Він навмисно вбиває жінок, дітей, старих людей. Це було незаконне вторгнення. Це вторгнення, і я просто, давайте поки що охарактеризуємо його саме так. Я не думаю, що українці хочуть навмисне утримувати російську територію протягом тривалого часу, але це дійсно відкинуло Путіна назад", — відповів сенатор.

Він зазначив, що США мають продовжувати допомагати Україні зброєю.

За його словами, український наступ має навчити росіян, що диктатор Володимир Путін не є незрівнянним захисником, за якого він себе видавав.

"Він завжди намагався охарактеризувати себе як людину, яка збирається захищати Росію. Я думаю, що її громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони наражаються на ризик", — сказав Келлі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, скільки солдатів РФ перекинула з фронтів в Україні в Курську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини