Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, чи є ще просування ЗСУ у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, чи є ще просування ЗСУ у Курській області

За останніми даними, Україна контролює 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області

24 серпня 2024, 07:24
Поділіться публікацією:

Українські сили продовжили незначний поступ поблизу Суджі на тлі продовження операції в Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США відповіли, чи є ще просування ЗСУ у Курській області

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, показують, що українські сили нещодавно просунулися далі в південній Російській Конопельці (на схід від Суджі).

Російський військовий блогер стверджував, що українські війська також просувалися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

Російські джерела стверджували, що є суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі Саморядового та Козирівки, але в цьому районі можуть діяти українські мобільні групи, зазначили в ISW.

Деякі російські блогери стверджували, що російські війська знову зайняли Спальне і Крупець (обидва на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається неясною.

Російські блогери також стверджували, що сили РФ відобразили українську механізовану атаку чисельністю взводу поблизу Олександрівки (на північний схід від Коренево) і знову зайняли позиції на захід від Коренево, що свідчить про те, що українські сили нещодавно діяли на захід від населеного пункту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "прорив" у Курській області триває. Площа бойових дій продовжує розширюватись. За офіційною інформацією, озвученою головкомом ЗСУ Олександром Сирським, понад тисячу квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ просуваються далі, незважаючи на недавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінії фронту. Зокрема, на думку ISW, з'явилася нова точка проникнення до західної частини російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень цієї операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини