Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США відповіли, чи дійсно РФ повернула позиції на Запоріжжі, захоплені ЗСУ влітку
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відповіли, чи дійсно РФ повернула позиції на Запоріжжі, захоплені ЗСУ влітку

ISW вважає, що російські війська відбили позиції на Запоріжжі, які українці захопили під час літнього контрнаступу

28 грудня 2023, 07:27 comments1900
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська просунулися на заході Запорізької області та відбили позиції, які українські війська захопили під час контрнаступу влітку 2023 року. Ймовірно, це сталося після того, як українські війська відійшли на більш придатні для оборони позиції поблизу Роботино на зиму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У США відповіли, чи дійсно РФ повернула позиції на Запоріжжі, захоплені ЗСУ влітку

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу на геолокаційні кадри, опубліковані 14 та 27 грудня, які показують, що російські війська просунулися на захід від Вербового (9 км на схід від Роботино).

За оцінками ISW, захоплення українськими військами сусідніх позицій у серпні 2023 року було тактично важливим, оскільки могло дозволити українським військам розпочати операцію повз найщільніші російські мінні поля і наступні російські оборонні споруди.

Але експерти ISW не вважають, що повернення цих позицій російськими військами є особливо важливим на даний момент.

У той же час командувач української Таврійської групи військ бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив в інтерв'ю ВВС, опублікованому 27 грудня, що російське керівництво хоче як мінімум захопити Авдіївку, але має більш амбітну мету – захопити всю Донецьку та Луганську області та повернути територію, яку російські війська втратили у Запорізькій області під час українського контрнаступу.

Просування російських військ на заході Запорізької області, проте, підтверджує оцінку ISW, що нинішня позиційна війна в Україні не є стабільним глухим кутом, оскільки поточний баланс може бути змінений в будь-який бік рішеннями, прийнятими на Заході або в Росії, і обмежені російські досягнення можуть стати значними, особливо якщо Захід припинить військову допомогу Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз для України на 2024 рік: ключові внутрішні та зовнішні виклики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини