Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США та України знову відбулася непроста розмова: що розгнівало Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

У США та України знову відбулася непроста розмова: що розгнівало Вашингтон

За інформацією WP, США стурбовані ударами України по ядерних РЛС Росії

30 травня 2024, 10:45 comments1151
Поділіться публікацією:

США стурбовані ударами України по російських ядерних станціях радіолокації. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

У США та України знову відбулася непроста розмова: що розгнівало Вашингтон

Україна – США. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, Адміністрація Джо Байдена побоюється, що ці удари можуть небезпечно роздратувати Москву в той час, коли Білий дім зважує, чи скасувати обмеження на використання Україною американської зброї для ударів територією РФ.

"Сполучені Штати стурбовані недавніми ударами України по російських пунктах раннього попередження про балістичні ракети", — сказав американський чиновник на умовах анонімності через делікатність питання.

Вашингтон передав Києву своє занепокоєння двома атаками за останній тиждень на РЛС. Принаймні один удар в Армавірі завдав певних збитків.

"Ці об'єкти не були залучені на підтримку війни Росії проти України. Але це чутливі місця, оскільки Росія може відчути, що її стратегічні можливості стримування стають метою, що може підірвати здатність Росії підтримувати ядерне стримування проти Сполучених Штатів", — сказав урядовець.

Проте український чиновник, знайомий із цією справою, сказав, що Росія використала РЛС для спостереження за діяльністю українських військових, зокрема за використанням Києвом повітряної зброї, наприклад, безпілотників та ракет. Чиновник на умовах анонімності підтвердив, що Головне управління розвідки відповідає за удари. Український чиновник сказав, що метою ударів було зменшити здатність Росії відстежувати дії українських військових на півдні України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по РФ: чи дотисне Україна союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини