Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, яких контрнаступів росіяни бояться найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, яких контрнаступів росіяни бояться найбільше

Російські загарбники очікують, що ЗСУ продовжать наступати на Херсонщині

28 листопада 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Російські військові вважають, що ЗСУ не зупиняться на деокупації частини Херсонської області, включаючи звільнення обласного центру Херсона, та продовжуватиме просування через річку Дніпро. При цьому оборонні позиції росіян у Херсонській області, як і раніше, залишаються вкрай ненадійними. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни.

У США розповіли, яких контрнаступів росіяни бояться найбільше

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Експерти ISW вивчили супутникові знімки зміцнення російських загарбників у Херсонській області та вказали їхню вразливість.   Російські військові очікують, що українські Сили оборони можуть перетнути річку Дніпро та провести контрнаступальні операції на сході Херсонської області, можливо, загрожуючи всім важливим наземним лініям зв'язку з Криму на материк.

Російські війська явно не розраховують на те, що зможуть перешкодити українським військам форсувати річку Дніпро, а також не надають пріоритетності оборонним позиціям, які б зупинили таку переправу.

Вони створюють умови для тривалої оборони на сході Херсонської області, що дає змогу створити міцне українське укріплення на східному березі Дніпра.

Російські війська зміцнюють свої позиції вздовж критично важливих зіткнень на сході Херсонської області для захисту від можливого майбутнього українського контрнаступу.

Супутникові знімки показують, що російські війська приділяють першочергову увагу копанню окопів і спорудженню протитанкових укріплень типу "зуби дракона" вздовж ліній розмежування, які з'єднують російські війська на східному (лівому) березі Дніпра з південно-східними тиловими районами в Херсонській області. із східними тиловими районами навколо Мелітополя Запорізької області.

Більшість цих польових фортифікаційних споруд розташовані безпосередньо на самих лініях розмежування і в основному орієнтовані перпендикулярно до самих доріг. Таким чином, вони більше схожі на добре продумані блокпости, ніж частини цілісних оборонних ліній.

Окупанти також потужно зміцнили 3-кілометрову смугу землі, що відокремлює Кінбурнську косу від материкової частини Херсонської області, а також уздовж пляжів на південь та схід від цієї смуги.

Російські оборонні позиції свідчать, що російське військове керівництво розглядає перспективу українського контрнаступу через річку Дніпро як серйозну загрозу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спеціально для видання "Коментарі" експерти оцінили підсумки останнього повноцінного тижня осені , розповівши, що найважливіше для України сталося на політичному, дипломатичному та економічному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини