Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, яке завдання має виконати Україна, перш ніж використовувати F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, яке завдання має виконати Україна, перш ніж використовувати F-16

Експерти ISW вважають, щоб використовувати F-16, Україна має знищувати російську ППО

5 серпня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Для використання винищувачів F-16, які прибули до України, Силам оборони необхідно спрямовувати зусилля на поразку ворожої ППО у російському тилу та на окупованих українських територіях за допомогою західної далекобійної зброї. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські експерти Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, яке завдання має виконати Україна, перш ніж використовувати F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

В ISW зазначили, що Україна заявила, що отримала першу партію винищувачів F-16 американського виробництва.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив 4 серпня прибуття літаків F-16 до України. У зв'язку з цим він особливо подякував Данії, Нідерландам та США.

"ISW продовжує оцінювати, що Україні знадобиться значна кількість літаків F-16, щоб розгорнути їх у масштабах, необхідних для успішної інтеграції винищувачів у ширшу систему протиповітряної оборони. Україні також необхідно буде продовжувати зусилля, спрямовані на поразку російських засобів протиповітряної оборони у російському тилу" та на окупованій території України за допомогою наданої Заходом зброї далекого радіусу дії, щоб мати можливість використовувати літаки F-16", – йдеться у звіті.

Аналітики вказують на те, що російські так звані військові блогери відреагували на прибуття F-16, намагаючись применшити їх потенційні наслідки на полі бою — прямо підриваючи російські інформаційні операції, спрямовані на те, щоб подати постачання F-16 та інших західних систем озброєнь як " червону лінію", яку не можна перетинати.

Декілька таких блогерів заявили, що західні та українські ЗМІ "роздмухують" прибуття F-16, щоб відволікти увагу від невдач на полі бою, і багато російських блогерів відразу перейшли до обговорення того, як російські війська почнуть націлюватися на літаки і знищувати їх. Коментатори та офіційні особи в російському інформаційному просторі часто заявляли, що постачання західних озброєнь в Україну є "червоною лінією", перетин якої змусить Росію вдатися до ескалації у відповідь.

Однак, зазначають фахівці, Росія неодноразово доводила, що посилання на нібито "червоні лінії" є рефлекторною технікою управління, яка покликана змусити Захід самоусунутись від надання Україні додаткової військової допомоги.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому достатньої кількості F-16 не буде ні цього, ні наступного року: пояснення експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини